Festivali

04.06.2014.

Trese.Lupa.Udara na Mikser Festivalu Trese.Lupa.Udara
foto: Mikser PR Photo
Trese.Lupa.Udara na Mikser Festivalu

Bend koji slavi rokenrol

T.L.U. je ad-hoc super sastav, koji čine Koja (Disciplin A Kitschme, kao solo gitara i vokal), Švaba (Električni Orgazam, bas I vokal), i Buca (Disciplin A Kitschme, bubnjevi i vokal).

Repertoar je, kako i samo ime benda kaže, baziran na Kojinoj muzici iz filma "Kako je propao rokenrol", ali ponekad uključuje i srodne rock standarde. Ova trojka nastupa na Mikser Festivalu u četvrtak 5. juna a sledi je kratki intervju ovim povodom:

MjuzNews: Kako se okupila ova famozna ekipa?

Koja: Švaba i ja smo prijatelji iz ranih tinejdžerskih dana, deceniju mlađi Buca je takođe čovek iz ekipe, a prvi put smo zajedno zasvirali na jednoj od “Fank i Lastiš Crnog Zuba” session večeri, održanih 2004. godine u danas nepostojećem klubu Akademija, što se da videti i čuti u istoimenom muzičkom filmu. Prvi nastup kao TLU smo imali 2012. u Božidarcu, da bi kasnije grupu upotpunili ženskim pratećim vokalima, koje obezbeđuju Manja (DAK) i Đurđica (The Restless).

MjuzNews: Kažete da ste "ad hoc" postava. Šta to znači u praksi?

Koja: Ovo nije regularna grupa koja snima albume, niti video spotove, ono što nas najviše zanima su nastupi uživo. Repertoar grupe jeste baziran na muzici i hitovima koje sam svojevremeno na tekstove Gorana Gajića uradio za treći deo omnibusa “Kako je propao rokenrol”, ali takođe sviramo i neke glam rock himne, kao i rock standarde koje volimo. Ukratko, Trese.Lupa.Udara slavi rock and roll. Dok se to još uvek može. A kakvo je kuso vreme došlo, možda ipak i uradimo neku novu stvar.. 

MjuzNews: Kakva je vaša dijagnoza trenutnog stanja rokenrola na domaćoj sceni?

Koja: Anemičnost nastala usled hroničnog nedostatka tla pod nogama. Oporavak iziskuje svest i saradnju samog pacijenta.

MjuzNews: Kao veteranima sa pozamašnim i zavidnim karijerama i iskustvom, da li vam deluje da se na našoj sceni "kuva" nešto novo. Ima li nagoveštaja da ćemo uskoro dobiti neki novi talas?

Koja: Nadam se da. No, nema medija koji će to ispratiti, a i počele su da se mešaju kruške i jabuke, izvođači zabavne muzike i rock and rolla zajedno po festivalima, turbo folk ekipa nosi majice stones-a ili ramones-a, ali treba istrajati, proći će i ta pošast.

MjuzNews: Šta nam spremate za Mikser Festival?

Koja: Klasičan ritualni obred sa odvrnutim pojačalima, distorzijom i bespoštednim pumpajućim ritmom.

Poklanjamo vam 5x2 za drugi, treći i četvrti dan festivala (6. 7.  8. jun)

Pošaljite e-mail na pokloni@mjuznews.com.
 
Mail naslovite sa MIKSER za XX.XX. (datum za koji želite karte), a u mailu navedite svoje ime, prezime i broj telefona na koji vas možemo kontaktirati.
Ime dobitnika će biti objavljena u ovom istom tekstu a dobitnici će mailom biti obavešteni o vremenu i mestu preuzimanja karata.
 
DOBITNICI karata za prvi dan festivala - četvrtak 5. jun su:
 
1. Nevenka R.
2. Tamara P.
3. Jelena S.
4. Bojan S.
5. Marija S.
Ostavi
komentar