Festivali

26.06.2013.

Trance od ove godine dobija svoju binu na EXIT-u Joti Sldhu Psychaos
foto: EXIT PR Photo
Trance od ove godine dobija svoju binu na EXIT-u

Xperiment Gaia Trance Stage

Još jedna nova bina sprema se za posetioce ovogodišnjeg EXIT-a!

Muzički pravac koji smo do sada mogli da čujemo kroz nekoliko bina, ali pojedinačno, sada dobija svoje mesto u vidu bine koja će nositi naziv "Xperiment Gaia Trance Stage". Upravo ovde, publika će imati prilike da čuje nekoliko stranih i mnoštvo domaćih producenata i DJ-eva trance muzike.

Kroz sva četiri festivalska dana, predstaviće se dva strana umetnika i više domaćih izvođača, kako  kroz live nastupe svetski poznatih producenata tako i kroz setove vrsnih i dugogodišnjih DJ-eva koji trance scenu godinama neguju organizujući žurke i festivale širom Srbije.

Headliner ove bine biće Joti SIdhu aka Psychaos i Christof Drouillet aka Absolum.

Od domaćih producenata, nastupiće: Arhetip, Hardy Veles, Magnetic, Manmachine, Middle Mode, 
Molok, Offline, Pion, Solar Kid, Sonic Entity, The Riddler. Pored navedenih producenata, muzički program će svojim setovima upotpuniti DJ-evi: Buca, Buconi, Čeda, Damir, Dica, Dovla, Luka, Manda, Max,  Moca, MarkPanic, Pura, Sale L&S, Sivi, Stole, Vlada.

Biografije:

Joti Sidhu počinje da se bavi DJ'ingom u barovima i klubovima u Brighton-u sa svega 17 godina, puštajući tada Acid House muziku. Prvi nastup u inostranstvu imao je u septembru 1990. godine, na "Fort de Shampigny-u" sa D-Shakeom i drugim vodećim izvođačima toga vremena. Nedugo zatim, Joti ide korak dalje i počinje da se bavi muzičkom produkcijom. 1992. godine pod okriljem Dave Allen-a (producent grupe "The Cure") i Andy Wright-a (producent "Massive Attack-a" i "Eurythymics-a") radi kao programer i stiče neophodna iskustva.

Prvi solo album (pod projektom PSYCHAOS) objavio je 1999. godine za prestižni britanski "Atomic Records"  pod imenom "Cause and Effect", a nakon toga je usledila serija izdanja na istoimenom label-u.

Prateći svetske trendove u muzičkoj produkciji, Joti pravi određene promene u svom radu zadržavajući prepoznatljiv muzički stil i pod imenom Joti Sidhu izdaje drugi studiski album "Punktuator".

Kristof Absolum je čovek iza 3D Vision Recordings, etikete koja  zauzima lidersku poziciju na tržištu trance muzike . Učestvovao je u muzičkom poslu dosta dugo, oslobađajući svoju prvu ploču nazad u 1988. u čistom stilu novog talasa 80-ih .

On je producent i DJ , koji je počeo da proizvodi trans sa svojim bendom Transvave u 1994 , što je bio jedan od najpopularnijih trance projekata u to vreme, sa video klipom koji se emitovao na glavnim svetskim TV kanali kao što su MTV, VIVA , MCM...

Ostavi
komentar

Povezano