Festivali

06.07.2015.

Sutra počinje OPENS YOUTH FAIR 2015. Youth Fair
foto: PR photo
Sutra počinje OPENS YOUTH FAIR 2015.

Priprema za Exit Avanturu

Sutra počinje najbolja priprema za EXIT avanturu - Četvrti regionalni Sajam omladinskog turizma OPENS Youth Fair 2015, koji će 7. i 8. jula na Trgu slobode i u Katoličkoj porti dočekati veliki broj mladih iz celog sveta. Do sada najmoćniji muzički GET EXITEed program obeležiće open air izvođenje Karmina Burane Karla Orfa i nastup najpopularnije regionalne grupe S.A.R.S. 

OPENS YOUTH FAIR 2015. će i ove godine na Trgu slobode imati sajamski – izložbeni deo, gde će se predstaviti najatraktivnije omladinske destinacije Balkana (kao i festivali, klubovi, centri za ekstremne sportove i mnoge druge neotkrivene atrakcije regiona), kao i panel diskusiju ,,Omladinske prestonice Evrope kao model brendiranja destinacije“ koja će se održati u SKC „Fabrika“ drugog dana trajanja OPENS YOUTH FAIR-A 2015.

Svečano otvaranje OPENS YOUTH FAIR-A 2015. će se održati u Svečanoj Sali Gradske kuće na kojem će se pristunima obratiti Dušan Kovačević, direktor Exit tima, Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, uz mogućnost prisustva resornih ministara Rasima Ljajića i Vanje Udovičića. Ceremonijalni deo ulepšaće modna revija ,,San letnje noći“ mlade i perspektivne kreatorke Nataše LutkArt.

Publika će prvi put pod otvorenim nebom moći da uživa u kantati KARMINA BURANA Karla Orfa u izvođenju Orkestra, Hora i solista Opere Srpskog narodnog pozorišta, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, u aranžmanu sa izdavačkom kućom Schott Music iz  Majnca u Nemačkoj. Jedno od najpoznatijih muzičkih dela svih vremena, veličanstvena i moćna KARMINA BURANA odjekivaće sa Trga slobode 7. jula u 21 čas, čime će zvanično početi najuzbudljiviji deo OPENS YOUTH FAIR-A 2015.

Zvezde drugog dana 8. jula, na Get EXITed – Youth Fair Advanture Stage-u je jedna od naših najpoznatijih i najuspešnijih grupa S.A.R.S, čiji hitovi vladaju radijskim stanicama, ali i privatnim zabavama.

Na Trgu na Get EXITed – Youth Fair Advanture Stage-u nastupiće i: Almazian Symphony,Vasil Hadžimanov band, ,TAKE A WALK Nisville promo bend, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi,  i Perpetuum Mobile band.

Katolička porta će i ove godine biti mesto za prepuštanje rege zvuku i za latino plesne korake. Na Regge/Latino – Positive Vibrations Stage-u atmosferu će zagrejati WENTI WADADA (Jamaica), IRIE REVOLUTIONS SOUND, MAK FLOSS (UK), CHAY NELLE (UK), PUSHTA G, HERBAL QUEEN, SUPERSTAR SELECTAH i LITTLE SHUJA.

Zajedničkim predstavljanjem sa Art eco marketom u Katoličkoj porti, posetioci će, pored fantastičnih destinacija i festivala, moći da uživaju i u nastupu muzičkih bendova, artista, plesnih grupa, filmova, ali proizvodima koji su nastali iz radionica mladih umetnika i dizajnera. 

OPENS YOUTH FAIR 2015. je pripremio još dve atrakcije: 7. jula će na Trgu Slobode ispred Vojovođanske banke biti održana revija atraktivnih pravljenja koktela - BarmeNS flairtending show 2015. Drugog dana sajma, na istom mestu, studenti gastronomije DGHT/PMF će zajedno sa nastavnikom Goranom Radivojevićem promovisati tradicionalna i savremena jela lokalne i regionalne vojvođanske kuhinje na PMF KITCHEN SHOW & DGTH GASTRO EVENT-U.

Inspirisani velikom energijom mladih ljudi, koje Novi Sad zahvaljujući ovakvim manifestacijama uspešno okuplja, na prošlom YOUTH FAIRU-u rodila se ideja da Novi Sad bude grad gde će svaki dan biti posvećen mladima! Zato je EXIT fondacija uz podršku 115 omladinskih i studentskih organizacija, Lokalnog odbora, a u saradnji sa  Gradom Novim Sadom, odlučila da aplicira za Omladinsku prestonicu Evrope za 2018. godinu (OPENS2018) i velikim trudom i predstavljanjem naših mogućnosti, Novi Sad je ušao najuži krug za tu prestižnu titulu. Upravo zato je ovogodišnji događaj nosi naziv OPENS YOUTH FAIR 2015 . 

Youth Fair već četvrtu godinu zaredom organizuju Turistička organizacija Grada Novog Sada i Exit tim u saradnji sa Departmanom za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Exit fondacijom i Studentskim kulturnim centrom uz podršku Grada Novog Sada.

Detaljnije informacije o OPENS YOUTH FAIR-U 2015. i progam možete naći na sajtu: www.youth-fair.com.

 

Ostavi
komentar

Povezano