Festivali

15.05.2014.

Suede dolaze na EXIT! Suede
foto: EXIT PR Photo
Suede dolaze na EXIT!

Ikone novog glam roka i britanske ekscentričnosti i začetnici brit pop talasa, pravca koji su proslavili širom sveta zajedno sa Oasis i Blur, sastav Suede, na čelu sa harizmatičnim Brett Andersonom, omiljenim muzičarom Davida Bowieja, prvi put dolaze u Srbiju i nastupiće na glavnoj bini EXIT festivala u nedelju, 13. jula.

Autori slavnih hitova „Beautiful Ones“, „Trash“, „Animal Nitrate“, „The Wild Ones“, predstaviće sve svoje najčuvenije pesme, ali i stvari sa svog poslednjeg, šestog po redu albuma, „Bloodsports“, koji je Q časopis svrstao među najbolje albume 2013. godine. Poslednjeg dana EXIT festivala, ljubitelji benda će se podsetiti zbog čega su noćima patili nad zgodnim frontmenom Andersonom, njišući se u ritmu elektricitetom nabijenih pesama britanskih zavodnika, ali i zbog čega je bend početkom devedesetih važio za “najbolji novi bend u Velikoj Britaniji”.

Dobitnici Mercury muzičke nagrade, i heroji pop rok scene devedesetih, Suede, svetsku scene osvojili su 1993. svojim istoimenim debi albumom, koji je ubrzo postao najprodavaniji debi album u Velikoj Britaniji!  Sledeće izdanje, „Dog Man Star“ iz 1994. osvojio je srca publike, dok je „Coming Up“ iz 1996. dostigao prvo mesto najboljih albuma u Britaniji. Posle The Smiths nije bilo takve instant euforije širom sveta za jednim engleskim art-rok bendom.

David Bowie je kasnije intervjuisao Brett Andersona, odajući mu priznanje kao svom najboljem učeniku, jer su Suede najvernije nastavili njegovim tragom - rešavajući ključna pitanja odrastanja, strasti, ljubavi i fascinacije stilom, nudeći jedinstvenu viziju emotivnog futurističkog glamoura za gradska bespuća.

Nakon razilaženja 2003. godine, Suede su se nakon dugih deset godina pauze, početkom ove decenije ponovo ujedinili i napravili još jedan pop-rok biser, „Bloodsports“, izdat u martu 2013. godine. Album je rezultat mukotrpnog rada i predstavlja najsjajnije među više od 50 pesama koje su nastale u plodnom periodu nakon ponovnog okupljanja benda.

Novi album je najbolji mogući povratak na scenu: “To je album o požudi, ljubavi, opsesiji, otuđenosti, okrutnosti, bezbrižnom napuštanju, poljupcima od anisa i krvlju ulepljenom borištu romanse. “

Petnaesto izdanje najboljeg evropskog festivala je u znaku velike osmodnevne EXIT AVANTURE koja nas vodi na ROCK@EXIT festival 11. juna 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, na EXIT festival, koji se na istom mestu održava od 10. do 13. jula, kao i na SEA DANCE festival od 15. do 17. jula na plaži Jaz, jednoj od najlepših plaža Jadrana.

EXIT: 5.990 din

EXIT Avantura (EXIT+Sea Dance): 6.990 din

Studenti i srednjoškolci:

EXIT: 5.490 din

EXIT Avantura (EXIT+Sea Dance): 5.990din

Ostavi
komentar