Festivali

29.06.2015.

Srećan 15. rođendan, Exit Festival! Exit festival
foto: PR photo
Srećan 15. rođendan, Exit Festival!

8. Cinema City kao zagrevanje

Danas jedan od najvećih festivala na svetu, Exit festival je svoj put započeo kao žurka protiv represivnog političkog sistema 29. juna 2000. godine. Za petnaest godina postojanja Exit je u svim mogućim formatima, od muzičkih događaja, filmova, izložbi, debata itd. komunicirao otvoren um. Rad ogromnog tima koji stoji iza Exit festivala nije prošao nezapaženo u najvećim svetskim medijima poput CNN-a, BBC-a, MTV-a, Guardian-a, New York Times-a još u prvim godinama postojanja. Sve to je manje važno u odnosu na brojna imena koja publika sa ovih prostora nije mogla da zamisli da vidi uživo da nije postojalo ovakve platforme. Exit je svake godine izglasan u top 10 u okviru najprestižnijeg festivalskog takmičenja European Festival Awards, a dva puta je i osvojio titulu najboljeg evropskog festivala, 2007. i 2013. godine. Zahvaljujući Exitu u Srbiji smo slušali Madonnu, Robbiea Williamsa, Moloko, Portishead, Peaches, Red Hot Chili Peppers, The Prodigy, Pharrella, Snoop Dogga i mnoge druge. Kada je reč o društvenom aktivizmu izdvajamo nagrađivane Exitove kampanje za ukidanje viza, protiv trgovine ljudima i za pomoć ugroženima od poplava prošle godine.

Jubilarni 15. EXIT će se održati od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a kao najbolje zagrevanje preporučujemo 8. filmski festival Cinema City koji počinje danas i traje do 5. jula.

Ove godine, nizaće se muzički filmski hitovi poput Kurt Kobejn: montaža pakla Depeche Mode: živi u Berlinu, Potraga za Felom, Bjork: biofilija uživo, U2: Pogled sa neba, Ulični svirači i Maske. Nakkon filmova očekuje nas svež muzički program Cinema City festivala, sedam koncerata raznovrsnih mladih bendova i stvaralaca: Jarboli i Durkwood dub, Threesome i Ragman, Stray Dogg, Iskaz, DJ-evi Flip & Rasheed, Zemlja Gruva, Public П, Vis limunada i VKSNH triphunVSwiter. Publici će premijerno biti predstavljeno 70 filmskih ostvarenja u okviru šest raznovrsnih selekcija na šest festivalskih zona: Open Air Cinema, SKCNS Fabrika i Quarter Indoor Cinema, Planet rock Music Stage & Open Air Cinema, SKNCS Brod Teatar i Firchie Think Tank Studio. U okviru šestselekcija, takmičarske Nacionalne klase, Fresh Danube Films i Up to 10.000 Bucks, kao i revijalnih Respect to 1st Films, 360* i Planet Rock biće prikazana pažljivo odabrana debitantska ostvarenja, odnosno prvi i drugi filmovi autora koji oblikuju sadašnjost i budućnost domaće i svetske kinematografije, a publika će biti svedok rađanja novih zvezda filmske i muzičke scene.

Ulaznice po staroj ceni samo do utorka 30. juna!

Ulaznice za Exit koštaće 5.990, odnosno 6.990 dinara za celu Exit Avanturu, još samo do 30. juna, posle čega njihova sledeća cena biće 6.990 za Exit, odnosno samo 7.990 dinara za celu Exit Avanturu! Od 30. juna i cena dnevnih ulaznica za petak i subotu na Exitu biće 2.990 dinara. Ulaznice se prodaju u knjižarama Vulkan, lancu Corner Shop i još 50 blagajni širom Srbije i putem sajta www.gigstix.com.

Ostavi
komentar

Povezano