Festivali

29.07.2013.

Skrivene bine Terranea Terraneo, PR Photo
foto: Nikola Zelmanović
Skrivene bine Terranea

Za najbolji spontani provod ikada

Kada je predstojeći Terraneo u pitanju uveliko su dobro poznati izvođači koji od 07. do 09. avgusta nastupaju na glavnim binama ovogodišnjeg festivala. O nastupima bendova The Prodigy, Wu Tang Clan, My Bloody Valentine ili Roba Garze, Dubfirea i Emiliane Torrini na Terra i Aqua stageu zna se već skoro sve.

Danas vam, međutim, predstavljamo bine koje donose upravo one nezaboravne festivalske trenutke koji se dešavaju spontano, između nastupa velikih headlinera, na delovima lokacije koje moraju da se traže, u skrivenim klubovima na otvorenom koji su nezaobilazno mesto za sve one koji znaju šta na festivalu znači dočekati izlazak sunca. Na ovogodišnjem Terraneu za njih su organizovani Ljetovanje stage, Azimut stage i Terraneo beach stage.

LJETOVANJE STAGE

Jedno od kultnih mesta na Terraneo festivalu sigurno je postala već poznata pozornica u kupoli. Ona ove godine nosi naziv Ljetovanje stage, a donosi najbolju ekipu za mix pultom koja će posetioce, uz zvukove soula, funka ili hip hopa, vratiti u nezaboravne 70-e i 80-e i garantuje jedinstveno osveženje u vrućim šibenačkim noćima.

Od izvođača Ljetovanje stagea treba svakako izdvojiti Tamaru Saul, hrvatsku rnb i neosoul zvezdu u usponu koja otvara Ljetovanje s nekoliko zapaženih hitova koji su našli svoje mesto u programima BBC-a i Rinse FM-a. Drugog dana Ljetovanja možete čuti kultnog DJ Venoma, trostrukog ex yu DMC prvaka i dvostrukog svetskog DMC finalistu, poznatog i po svojoj DJ radionici koju će predstaviti i na ovogodišnjem Terraneu. Kao i sam Terraneo, poslednje veče na Ljetovanju biće u tonovima crne muzike uz jednu od istaknutijih figura regionalne Nu Funk i Breakbeat scene, DJ Pipsa, uz residenta brojnih zagrebačkih klubova DJ Oli Dobolija i najluđi after Wu – Tanga u režiji legende hrvatske hip hop scene Bizzoa iz Bolesne braće. Osim spomenutih, na Ljetovanju još nastupaju DJ Anto, Mixtape, hrvatski indie kolektiv - TAKE ME OUT!, Denna M, DJ Rea iz JabbaTona, član CFSN kolektiva i dua Pillitchevanja - dj Phillipe, Skelevibes, jedno od najvažnijih imena hrvatske klupske scene DJ Chill i legendarni resident KSET-a, DJ Sina.

AZIMUT STAGE

Ovogodišnji Terraneo ugostiće i najatraktivniji šibenski klub – Azimut, koji je u nepunih šest meseci od otvaranja oživeo muzičku scenu grada i postao nezaobilazno mesto za izlaske svih ljubitelja muzike, koncerata i odlične zabave u Šibeniku ali i šire. Svoju kreativnost, originalne ideje uređenja prostora i odličan izbor muzike, ekipa Azimuta preseliće na Terraneo u formi kluba na otvorenom pod nazivom Azimut stage.

Na pozornici Azimut bara predstaviće se šibenačka DJ scena kroz klupske hit programe Paštroč i Mrtvo Hitovlje i DJ Vlado sa svojim mixom rocka i svega ostalog. Za nezaboravni 80's party pobrinuće se zagrebački DJ Debeli Šef, a kao i prošle godine, ikona hrvatske ženske DJ scene – DJ Sanja Pandurić, spremiće nekoliko sati najvećih domaćih i stranih rock hitova iz prošlog veka. U Azimutu na Terraneu predstaviće se i Kultivator,a program za petak 9. avgust u Azimutu organizovaće Terraneo partneri iz Slovenije – ekipa iz Kino Šiške. Kino Šiška pripremila je odličan program do ranih jutarnjih sati poslednjeg dana festivala u sklopu kojeg nastupaju Incurabili, Your Gay Thoughts, DJ Felis Catus & DJ Softskinson, DJ Yayoilouise & DJ Checkman, New Wave Syria, N'Toko te Sea+Air.

TERRANEO AFTER PARTY @ AZIMUT KLUB

Inače, klub Azimut biće službeni gradski meeting point Terranea 2013. u kojem će se takođe održati i službeni Terraneo after party, u subotu 10. avgusta 2013. Prvo ime ove večeri je sigurno Joe Ford, britanska drum'n'bass zvezda u usponu kojeg je veliki Friction uvrstio na svoj Fabriclive 70!Uz Joe Forda, najizdržljivije i naupornije Terraneo fanove u klubu Azimut zabavljaće i Rift Project, Chew the Fat! Croatia, Fil Tilen + Tone Tuoro.

TERRANEO BEACH STAGE

Po prvi put ove godine svi posetioci festivala imaće samo svoju plažu - Terraneo beach, idealno mesto za dnevno druženje, kupanje, sunčanje i zabavu. Osim ležanja u hladu borove šume, osveženja u jednom od Terraneo beach barova, kupanja u čistom moru ili učestvovanje u brojnim radionicama i eko programu, posetioci plaže moći će da uživaju i na dnevnim žurkama koji će biti organizovani na Terraneo beach stageu. Od utorka, 06. avgusta do subote, 10. avgusta,odlični domaći i strani DJ-i zabavljaće posetioce plaže s programom koji će trajati od 12h-18h. 

Kompletan line up po danima i binama možete videti klikom OVDE.

Ostavi
komentar

Povezano