Festivali

24.07.2015.

Sinoć smo bili na prvoj večeri Musicology festivala James Copley - Electro Deluxe
foto: MjuzNews #nofilter
Sinoć smo bili na prvoj večeri Musicology festivala

I Electro Deluxe su nas oduvali

Jedina tužna stvar u vezi sa ovim tekstom je to što smo na Musicology stigli oko 22:35, posle nastupa Duška Gojkovića pa ne možemo da govorimo o celoj večeri. Po pozdravima koje je publika upućivala legendi jugoslovenskog džeza dok je sa oktetom napuštao festivalsku lokaciju, ne sumnjamo da je i taj nastup bio nezaboravan. Ostalo nije nimalo tužno i govori o opuštanju, gubitku kontrole i ostalim nam omiljenim stvarima.

Kad vam osnivač festivala kaže da misli da će od 4 njegova hedlajnera najveći pičvajz da naprave Electro Deluxe, onda vi budete poslušni, prvo malo YouTube-ujete šta ED rade i nacrtate se ispred bine.

Po limenku Staropramena u ruku i a couple of hajhajs, bajbajs, gdesis i ćaos later, uz minimalno kašnjenje od taman-da-ste-krenuli-na-vreme-mi-bismo-propustili-prvu-pesmu, na binu se penju Electro Deluxe. Jedna pesma, druga pesma, treća pesma. Ovo nije our cup of tea izlazak u startu. Mi smo od onih što mnogo đuskaju. Ne stojimo skrštenih ruku. Dakle, ako biste bili ljubazni da propišate malo krvi i zabavite nas, bili bismo vam zahvalni. Ali smo DALEKO od toga da smo mutavi i ne vidimo koliko dobro ovaj sastav svira, koliko dobro harizmatični James Copley (koji jedini u bendu nije iz Francuske već iz SAD) peva i koliko je to ukupno jedan odličan nastup. Međutim, ta publika, ti ljudi kojima treba dve projekcije Prohujalo sa vihorom da se opuste… Gledate ih u lice i vidite da im to treba više nego išta na svetu. A to još bolje od nas vidi James Copley. So, what does James Copley do? Mic po mic i vežbu po vežbu (eee ooo, sad vi – eee ooo i taj fazon) James oslobađa jednog po jednog, svakog zatočenika samog sebe prisutnog na teniskim terenima na Kalemegdanu. Kako se koja pesma završi tako shvatate šta je harizma, šta je zanat i šta je teeeežak rad. James Copley i momci su uspeli da u nemogućim uslovima tj. nemoguće zatvorene ljude nateraju da urlaju, skaču i na kraju organizatore da sklone ogradu između fan pita i partera. Haos!

Naravno da su Electro Deluxe publici priuštili i pozamašni kalorični bis posle svega jer naravno da ta publika to zaslužuje, samo je pretužno gledati ih koliko su stisnuti. Zato su festivali tu, da vas podsete da ne shvatate sebe preozbiljno i da nemate kontrolu nad svim stvarima. James Copley ima kontrolu, ne vi.

DJ GroovyMan je na kraju ukrao šou odličnim pismenim disco funk setom na letnjoj sceni Bitefartcafe-a.

Večeras dođite opušteni. Za vas nastupaju Ničim Izazvan i Brand New Heavies. Plesati je lepo. 

Ostavi
komentar

Povezano