Festivali

12.04.2014.

Sastav Pristup iz Beča večeras (subota 12.4.) na Todo Mundo festivalu Pristup
foto: PR Photo
Sastav Pristup iz Beča večeras (subota 12.4.) na Todo Mundo festivalu

World music iz Beča u Domu omaldine Beograda

Na trećem po redu Todo Mundo festivalu, koji je okrenut world music-u, imaćete priliku da čujete i sastav Pristup koji nam dolaze iz Beča!

Ovaj trio čine kontrabasista Hannes Laszakovits, violinista Robert Rammel i gitarista Vladimir Blum. Njih trojica vuku poreklo iz različitih delova bivše Austro-Ugarske monarhije, a naziv za ovaj bend su izabrali po različitim pristupima muzici. U njihovom izvođenju folk muzika se ukršta sa džez improvizacijama, ali i kamernom muzikom, čineći njihovu muziku prepoznatljivu u celom svetu!

Laszakovits u razgovoru sa predstavnicima Doma omladine je takođe rekao da Beč sve više i više postaje simbol multikulturalnosti, a jedan od najboljih načina da se ljudi različitih rasa, nacija i kultura povežu je upravo muzika! Takođe je istakao da je poštovanje ključni element atmosfere koja vlada u sastavu, jer nije bitno odakle smo, kojim jezikom govorimo, jer smo na kraju ipak svi ljudi, i krajnje je vreme da počnemo tako i da se ponašamo, poručuje Laszakovits!

Ulaznice za Todo Mundo su u prodaji putem Eventim mreže, a vi ne propustite ovaj događaj za pamćenje koji će prirediti Pristup i ostali učesnici festivala.

Vidimo se!

Ostavi
komentar

Povezano