Festivali

30.10.2013.

"Sarajevo, ljubavi moja" od 28. do 30.11. u Mikseru Bombaj Štampa
foto: PR Photo
"Sarajevo, ljubavi moja" od 28. do 30.11. u Mikseru

Kulturna organizacija „Mikser“ od 28. do 30. novembra 2013. u prostoru Mikser House-a realizuje festival „Sarajevo, ljubavi moja“ koji će okupiti neke od najrelevantnijih predstavnika sarajevske kulturne scene i predstaviti ih beogradskoj publici. 
 
Bogat muzički program donosi koncert kultnog rokenrol benda Bombaj štampa, miljenika regionalne publike – Letu štuke, DJ/VJ dvojca iz sastava Dubioza kolektiv  – Diskobajagi, kao i nastupe sarajevske društveno-angažovane muzičke atrakcije Dvadesetorica i grupe Skroz, koju su osnovali nekadašnji članovi Zabranjenog pušenja i Top liste nadrealista.
 
U četvrtak, 28. novembra nastupa grupa  Dvadesetorica, koji pop i rok hitove 80-ih dopunjuju autorskim tekstovima i otvoreno, kritički, pevaju o društveno-političkim temama u BiH. Projekat je pokrenula grupa Sarajlija, iskusnih muzičara i njihovih prijatelja 2007. godine, a njihovi singlovi „Ibrahim, Milutin, Valentin”, „Baraž” i „Mevluda” brzo su postali hitovi u BiH, a i šire.
 
Iste večeri nastupa i DJ/VJ dvojac (Brano Jakubović i Vedran Mujagić) iz sastava Dubioza kolektiv pod nazivom Diskobajagi. Njihov performans je zanimljiva kombinacija miksovanja, semplovanja i re-editovanja spotova, filmova i muzike, kojima stvaraju neočekivane „mash-up“ kombinacije slike i zvuka pomjerajući uobičajeni pristup DJ-ingu i VJ-ingu. 
 
Petak 29.11, je dan za koncert kultnog sarajevskog rokenrol sastava Bombaj štampa, koji će po drugi put ove godine, posle 25 godina pauze, nastupiti u Beogradu. Prvi studijski album "Bombaj štampa" iznedrio je njihove najveće hitove: „Mrak i ja“, „Supermen“, „Mali motorin“, „Često poželim da sve zaboravim“. Nedim i Đuro ponovo okupljaju Bombaj štampu 2008. godine, i sa basistom Ernijem Mendiljom i bubnjarom Draganom Bajićem objavljuju povratnički, treći album, „Neka DJ odmah dole CJ“ (2010), sa koga su se izdvojile pesme „Nedim“ (obrada Nadine Čaka Berija) i „Vriska“.
 
Poslednje festivalske večeri (30.11.) publika će uživati u dva koncerta. Prvi nastupa bend Skroz od 21h,  a zatim sledi koncert sastava Letu štuke.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano