Festivali

01.05.2019.

RY X prvo veliko ime Terminal festivala
RY X prvo veliko ime Terminal festivala

Svestrani elektronski muzičar dolazi u Sombor

BRAVO TERMINAL! <3
 
Somborski festival godinama dovodi odlične muzičare, ali nas je ovaj izbor posebno oduševio. Dolazi nam čovek specifičnog izraza koji je svojim zvukom dotakao mejnstrim, ostvario zavidan komercijalni uspeh, a ostao autentičan i cenjen od strane najstrožih kritičara. 
 
Ovaj producent i vokalista premijerno će se predstavlja publici u Srbiji nastupom na Terminal Music & Arts Festivalu, 28. juna.
 
Ry Cuming surfer je iz Australije koji sada živi u Los Anđelesu. Klupskoj publici poznat je po remiksu koji su uradili Âme, a na radio stanicama mogli ste da čujete i njegov edit Rihanninog hita Love On The Brain
 
Najprepoznatljiviji je možda sa projektom Howling, a sarađivao je i sa Adamom Freelandom u supergrupi The Acid. O njegovom raskošnom talentu svedoči i raspon muzičkih interesovanja: od indijskih raga i afričkog džeza do tehna i eksperimentalne elektronike. Danas je teško zamisliti ih na istom posteru, ali nekada je bio predgrupa za Maroon 5. 
 
Sa jedinstvenom misijom da opstane u svojoj umetničkoj ranjivosti, RY X muziku stvara i izvodi u nedodirljivim ambijentima kalifornijskih planina, norveških fjordova i nenaseljenih ostrva prirode. Koncerti u katedrali Notre Dame, londonskom Royal Albert Hallu i čuvenom Montreux Jazz Festivalu samo su neki od njegovih zapaženijih nastupa.
 
Na ovogodišnjoj evropskoj turneji, uz Berlin, Amsterdam, Pariz, Dablin, Werchter, Algés i London, Sombor se 28. juna pridružuje neobičnim festivalskim lokacijama, pružajući čari jedne vojvođanske vodene oaze.
 
RY X je kao solo izvođač do sada objavio dva albuma, Dawn (2016) i Unfurl (2019). Jedva smo odabrali samo jednu pesmu za ilustrovanje! 
 
Više infomacija o ovom nastupu i samom festivalu uskoro na Facebook stranici Terminala
 
 
Ostavi
komentar

Povezano