Festivali

22.08.2013.

Reggae Serbia Fest 2013 Irie FM
foto: Nemanja Đorđević
Reggae Serbia Fest 2013

Duh Jamajke u Pančevu 30. i 31. avgusta

Ukoliko niste znali, Srbija ima vrhunsku reggae scenu! U to možete da se uverite i na ovogodišnjem, šestom po redu, Reggae Serbia Festu, koji se održava u Pančevu 30. i 31. avgusta, u Letnjoj bašti Doma omladine, pod pokroviteljstvom Grada Pančeva! Ovom prilikom vam predstavljamo neke od izvođača, a detaljan program možete videti u galeriji!

U petak, 30. avgusta, između ostalih, nastupiće:

Shone Al Capone

Ovaj beogradski DJ je na sceni od 2010. a njeogov reperotar čine najnoviji dancehall hitovi, reggae klasici ali i drugi karipski ritmovi! Njegov mikstejp „Beat Of My Heart“ nosi titulu „Mix of the week“, dodeljenu od strane prestižnog nemačkog sajta „So Gesehen“! Takođe, od 2008. Shone je uključen u rad jedinog srpskog reggae portala, i u organizaciju festivala o kome pišemo.

King Calypso Selecta

Dolazi iz Lazarevca, a na sceni je još od 2002. godine. Samostalno ili zajedno sa King Calypso Sound System-om, nastupao je na svim bitnim reggae binama, kako u Srbiji, tako i u regionu, a već dve godine je rezident KST-a!

King Shone/Trenchtown Rockers

Ovaj sound system je osnovan 2000. godine, a već naredne su pozvani da nastupe na reggae bini EXIT festivala. Imali su brojne nastupe u regionu, ali i u Austriji, Francuskoj, Albaniji, Švajcarskoj... Upravo njima treba zahvaliti za ovdašnje nastupe velikih imena poput Capleton, Gentleman, MackaB, JulianMarley, „PeterToshTributeband”, PrinceAlla, AsherSelector, DavidRodigan, RasMacBean, IllInspecta, ElCondorsito, SylfordWalker idrugih, ali i za organizaciju Reggae Serbia Festa!

Killo Killo

Sastav Killo Killo Banda je nastao 2007. u Novom Sadu. Njihova muzika se bazira na roots reggae-u, ali ima i elemente rock-steady-a, dance hall-a, karipskih ritmova i blues-a! Brojnu publiku su pridobili svojim digitalnim LP-ijem „Amongst The People“, a na proleće ove godine izbacili drugi po redu album pod nazivom „Berba“! Nastupali su širom Srbije i regiona, a i delili su binu sa čuvenim Manu Chao-om!

Irie FM

Ovaj beogradski osmočlani sastav je nastao početkom dvehiljaditih, i u početku su se bazirali na roots reggae-u sa primesama jazz-a i dub-a, ali kako je bend sazrevao, u svoju muziku su ubacili i elemente soul-a, funk-a i disco zvuka. Godine 2006. pozvani su da budu predgrupa na beogradskom koncertu čuvenog Capleton-a, a posle ovog velikog uspeha su otišli u studio i snimili svoj prvi album naziva „Skills Of The Youths“. Nastupali su na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu, a 2012. su osvojili nagradu za najbolji evropski reggae bend u italijanskom gradu Udine! Bend trenutno radi na materijalima za novi album, koji će, kako kažu, imati različiti zvuk od prethodnog.

U subotu, 31. avgusta, neki od izvođača koje ćete čuti su:

Superstar Selecta

Novosadski Superstar Selecta radi kao DJ još od 1999. godine a repertoar mu čine originalni jamajkanski reggae i dancehall zvukovi. Takođe godinama vodi i neke od najslušanijih emisija na lokalnim radio stanicama!

Jahmessenjah

Jahmessenjah S.S. zvanično postoje od 2002. godine i dolaze nam iz Gornjeg Milanovca. Oni sami su imali brojne nastupe širom zemlje, a svojim sugrađanima su organizovali i priredili mnoštvo dobrih koncerata i nastupa raznih izvođača, kako iz regiona tako i iz inostranstva! Na njihovim žurkama možete čuti ska, dub, rub-a-dub, afrobeat, raggamuffin, modernrootsidrugežanrove, alioniostajuverni originalnom roots zvuku!

Zaa

Ovaj bend je počeo sa radom 2008. godine, a njihova muzika se bazira na ska korenima, ali sa primesama brojnih žanrova, poput jazz-a ili punk-a. Do sada su objavili dva studijska albuma „Zaa“ i „Good Things“, dvostruki singl „Full Scale Riot/Moonlight“ i EP „Foot By Foot“, i imali preko 120 koncerata i nastupa u zemlji i regionu, ali i inostranstvu!

DJans

Gazda Paja, Vojke i DJ Buraz a.k.a. Goldfinger nastupaju predstavljajući DJANS koncept. Očekujte eksplozivni nastup dancehall, grime, hiphop, bailefunk, moombathon zvuke ali i hitove sastava Bleya Dub Playa Zvezde Grajma!

Cena ulaznice za jedan dan je 200, dok je komplet 300 dinara, a cena na samom ulazu tokom festivala iznosoće 300 dinara. Organizator je takođe pripremio i besplatan kamp!

Još jednom – Pančevo, Letnja bašta Doma omladine, 30. i 31. avgust!

Vidimo se!

Ostavi
komentar

Povezano