Festivali

15.04.2014.

Proleće u Beogradu 2014 od 16. do 18. maja Velika sala Doma Sindikata
foto: www.dds.rs/arhiva
Proleće u Beogradu 2014 od 16. do 18. maja

Festivali se vraćaju na velika vrata!

„Proleće u Beogradu 2014“ je muzički festival koji će se po prvi put održati ove godine, od 16. do 18. maja u Velikoj dvorani Doma sindikata!

Prvo veče, 16. maja, je posvećeno „Koncertu evergreen muzike“, muzike stare Jugoslavije koja je nastala u periodu između šezdesetih i osamdesetih godina. Na koncertu će nastupiti velikani poput Lole Novaković, Nade Knežević, Radmile Karaklajić, Nade Pavlović, Beti Đorđević, Lea Martina, Mikija Jevremovića, Kemala Montena, Lada Leskovara, Zorana Mijalkovskog i mnogi drugi, uz pratnju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, a pod vođstvom dirigenta Vojkana Borisavljevića. Poseban deo koncerta biće posvećen radu i životu Zafira Hadžimanova, koji će tom prilikom nastupiti uz pratnju svog sina Vasila. Program će voditi glumci Goran Sulatanović i Katarina Gojković.

Drugo veče, 17. maja, je predviđeno za „Takmičarski koncert muzike za decu“, gde će u prvom delu programa biti izvedeno 16 kompozicija koje su izabrane od stane stručnog žirija, od 40 koliko je prispelo. U drugom delu programa nastupiće učesnici akcije Ministarstva odbrane pod nazivom „Naša deca“, dok će na kraju biti dodeljene nagrade od strane dečjeg i stručnog žirija.

Treće i poslednje veče, koje će biti održano 18. maja, je ustvari „Takmičarski koncert zabavne i pop muzike“, na kome će nastupiti 16 izvođača koji su izabrani među preko 80 prispelih kompozicija od strane žirija koga je činio Vojkan Borisavljević, Kornelije Kovač, Pavle Medaković, Ivan Ilić i Aleksandar Gajović. Spisak izvođača koji će nastupiti je sledeći:

1. SVAKO IMA NEKOG KOGA NEMA (Dragana Jovanović) – Željko Vasić            

2. OSVOJIO SAM JEDAN SAN (Dino Kulenović) – Dino Kulenović               

3. ONA JE JEDNA JEDINA (Srdjan Marjanović) – Srdjan Marjanović          

4. FURUNA (Milan Milosavljević i Vladimir Djurić) – Djura Mornar               

5. NA VRHU SVETA (Bojan Jeremić) – Tanja Jovićević

6. JA SAM ZA TEBE KAO TRAVA (Dragiša Baša) – Nidia Moya Despot                    

7. KO SE TO MENI ZALJUBIO (M.Mirković-J.Buca-N.Buca) – grupa „Frajle“  

8. ZAŠTO SI REKLA DA ME VOLIŠ (Ranko Slijepčević) – Dušan Svilar       

9. SAMO TI (Gabor Lendjel) – Gordana Vidaković                                 

10. TI NISI TAJ (Rade Radivojević) – Maja Novaković                           

11. TAČKA (Aleksandar Filipović) – Nevena Božović

12. U TEBE SAM SE ZALJUBIO (Željko Savić) – Suzana Šuvaković Savić i Oliver Njego

13. OPROSTI (Vladimir Marković) – Igor Cukrov           

14. KIŠOBRAN (Vladimir Grajić) – grupa „Vokal 5“                                                

15. BILA SAM JAKA (Grigor Koprov) – Egi

16. DOBRO JE (Leontina Vukomanović) – grupa „Konstantin“

Ove večeri će u revijalnom delu nastupiti italijanski tenor Tino Favaza, a na kraju programa biće dodeljene nagrade publike i stručnog žirija.

Ogranizator festivala je Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanisalv Binički“, u saradnji sa Uduženjem kompozitora Srbije i Turističkom organizacijom Beograda, dok je umetnički direkor festivala gorepomenuti kompozitor i dirigent Vojkan Borisavljević.

Ostavi
komentar
  • 10.05.2014, 19:56h milica - Navodeci imena velikana evergreen muzike Jugoslavije, koji nastupaju u revijalnom delu, napravljen je pogresan navod imena velikana Mijalkovskog. Umesto Zoran treba da stoji Dragan. Verovatno slucajno ali smeta.

Povezano