Festivali

28.04.2014.

Prijava za Gitarijuadu otvorena do 10. maja Gitarijada Zaječar
foto: Ivica Ivanovic
Prijava za Gitarijuadu otvorena do 10. maja

Konkurs za učešće demo izvođača na 48. izdanju Gitarijade u Zaječaru, koju je prošle godine za tri dana posetilo blizu 100.000 posetilaca, otvoren je do 10. maja.
 
Pravo učešća na konkurs imaju bendovi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Crne Gore koji  nemaju objavljeno zvanično diskografsko izdanje.
 
Gitarijada spada u red najstarijih festivala ovog tipa u svetu, na kojoj osim demo bendova koji imaju tretman poput headlinera nastupaju i brojne rock zvezde. Kerber, Van Gogh i Pero Defformero za sada su prvi potvrđeni učesnici revijalnog dela programa, a u najavi su i brojne druge regionalne zvezde, kao i neka svetska imena. 
 
Ove godine, za razliku od prethodnih, održaće se dva polufinala, 31. jula i 1. avgusta, a 2. avgust rezervisan je za veliko finale. Manifestacija će započeti u sredu, 30. jula, na prostoru Carske palate Felix Romuliana, a glavni program tradicionalno će se održavati na Kraljevici.
 
Svi zainteresovani izvođači na konkurs se mogu prijaviti do 10. maja slanjem tri autorske kompozicije, biografije i fotografije na prijava@gitarijada.org. Detaljnije informacije mogu se naći klikom OVDE. Odabrani bendovi imaće mogućnost učešća na Rok akademiji, uz obezbeđene putne troškove, smeštaj i hranu tokom boravka u Zaječaru.
 
 
Ostavi
komentar