Festivali

23.05.2013.

Prelepo veče večeras (petak 24.5.) u Domu Omladine Americana Night Festival
foto: PR Photo
Prelepo veče večeras (petak 24.5.) u Domu Omladine

Americana Night Festival

U petak, 24. maja, u Velikoj Sali Doma Omladine, po prvi put biće održan Americana Night Festival u okviru kog će nastupiti četiri domaća benda: Ana Ćurčin, Wooden Ambulance, On Tour i Stray Dog.

Ne samo da je ovo prvi put da se kod nas održava festival ovog tipa već će ova četiri benda ovom prilikom po pri put nastupiti zajedno. Frontmen benda Stray Dogg, Dušan Strajnić, izjavio je povodom toga sledeće: "Već uveliko radimo na budućim projektima jer mislim da imamo mnogo toga zajedničkog, od pristupa muzici, pa i preko toga što svi bendovi pevaju na engleskom jeziku.”

Mi bismo dodali još i to, da sva četiri benda odgovaraju temi: akustik folk, pa će ljubitelji ovog zvuka tokom čitave večeri moći da uživaju u izuzetno bogatoj svirci.

Za kraj, Dušan Strajnić je izrazio želju da ovakva vrsta okupljanja postane tradicija, kao i da bi voleo da se festival proširi na više dana, a planira se i učešće bendova iz regiona.

Ulaznice za festival koštaju 500 dinara u pretprodaji dok će na dan koncerata cena biti 700 dinara. Mogu da se kupe u prodavnici ploča Pinball Wizard (TC Eucentar, Makedonska 30, lokal 15) i na blagajni Doma omladine.  

Svojevrsni nastavak festivala Americana Night biće turneja benda Stray Dogg koja će tokom maja i juna obuhvatiti 10 gradova u Srbiji (Gornji Milanovac, Čacak, Kragujevac, Jagodina, Bor, Zaječar, Zrenjanin, Kikinda, Bečej, Senta).

Vrata Velike sale Doma omladine biće otvorena od 20.30h, a najavljeno je da će koncert početi u 21h, bez kašnjenja, pa se posetioci mole da dođu na vreme kako bi se smestili s obzirom na to da će u sali biti postavljene stolice. Americana Night događaj će otvoriti bend On tour, nakon čega će se smenjivati sledećim rasporedom:

21:00-22:00 – On tour / Wooden Ambulance
22:00-22:15 – Pauza
22:15-23:15 – Ana Ćurčin / Stray Dogg 

Ostavi
komentar