Festivali

14.07.2013.

Poslednje EXIT veče Nick Cave and the Bad Seeds
foto: EXIT PR Photo
Poslednje EXIT veče

I naša preporuka kako da ga najbolje iskoristite

Sve što je lepo ima kraj pa tako i EXIT koji je, i pored činjenice da je ove godine trajao 5 dana, čini se, prošao brže nego ikada. Sinoć je na Dance Areni, David Guetta, stari gost najveće diskoteke na otvorenom, napravio noć za pamćenje, okupivši, kako navode organizatori, oko 50 hiljada ljudi! Ni Atoms For Peace nisu bili ništa manji doživljaj za sve one koji su odlučili da udarni termin oko ponoći provedu na glavnoj bini.

Ali, kako ne treba unapred kukati što se uživanju bliži kraj, tako se nećemo mnogo baviti ni onim što je bilo, nego da mi vidimo kako stvari stoje za večeras.

Ajmo, po dobrom starom običaju, od mejna opet...

U 23h je nastup zbog kog su mnogi kupili ovogodišnju kartu za EXIT, magični, misteriozni, kralj alternativnog / gothic roka, Nick Cave i njegov sastav Bad Seeds! Verovali ili ne, Nick & The Bad Seeds sviraju punih 30 godina i jedan su od vrednijih bendova ikada sa čak petnaest izdanja do sada! Poslednji, i trenutno aktuelni album, „Push The Sky Away“ izašao je u februaru ove godine. Večeras se pripremite za bujicu emocija i inteligentne muzike koja se bavi velikim temama: ljubavlju, smrću, religijom i nasiljem. Ukoliko vam je Nick Cave asocijacija jedino na Kylie Minogue ovo možda nije najsrećnije rešenje za vas večeras, ali ko zna – pokušajte.

Nakon što mračni princ siđe sa bine, prigodno bi bilo da preko razglasa puste najavu tipa: „And now, something completaly different!“ ne bi li se publika makar malo pripremila na žanrovski zaokret koji će uslediti jer sledeći, od 1am nastupa Rudimental! Ovaj britanski elektro kvartet ne samo da je, zahvaljujući sjajnoj muzici, eksplodirao u poslednjih nekoliko meseci već prete da postanu najuspešniji inkubator za nove talente budući da su mlade zvezde sa kojima su sarađivali do sada eksplodirale jednako koliko i sam Rudimental. Njihov mega hit „Waiting All Night“ snimili su sa predivnom mladom Ellom Eyreom u koju se svet mnomentalno zaljubio a John Newman je momentalno postao zvezda nakon što je otpevao „Feel The Love“. Rudimental nažalost, na EXIT dolazi bez njih ali verujemo da nas bez obzira na to večeras očekuje čisto ludilo. Oni su svakako jedan od najprogresivnijih sasatava na svetskoj sceni i nemojte ih propustiti večeras.

Nažalost, u isto vreme na Dance Areni je Eric Prydz a nakon njega od 2:30 Dubfire, ali ako hoćete da nas poslušate, odaberite za Rudimental. Na Dance Areni vas svakako očekuje magično svitanje uz Marka Nastića koji će praktično i zatvoriti ovogodišnji EXIT.

Ako ništa od svega navedenog ne odgovara vašem senzibilitetu, na Fusionu su od 2:05 Dubioza Kolektiv a od 3:45 Ortodox Celts. Na Positive Vibrations Reggae bini, od 19 do 3am nastupa desetak imena a mi izdvajamo sastav Mašta Bašta koji svira od 1:30.

Naravno, ovo su samo „highlights“ a Tvrđava će večeras imati program na kom će i najizbirljiviji naći nešto sjajno za sebe. Iskoristite ovo veče najbolje što znate jer se nažalost, vidimo tek za godinu dana... 

Ostavi
komentar

Povezano