Festivali

11.07.2014.

Počeo 15. EXIT! EXIT No. 15, Otvaranje
foto: EXIT PR Photo
Počeo 15. EXIT!

Stromae zasenio Pet Shop Boys!

Na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu sinoć je otvoren 15. EXIT festival!

Najbolja evropska žurka je počela i svi su pozvani! Prvo veče su obeležile sjajne svirke, dobra atmosfera i 40 000 posetilaca koji su do jutra plesali uz svoje omiljene zvezde na celoj Petrovaradinskoj tvrđvi!

Najveće iznenađenje prvog dana bio je neverovatno harizmatični Stromae, koji je zapalio publiku svojim neodoljivim latino notama, ali i sjajnim modnim transformacijama! Publici se obraćao na francuskom, srpskom i engleskom, a sve je pozdravljao parolama: „Zdravo!“ i „Jeste dobro?“ a hitove „Alors On Danse“, „Papaoutai“ i „Formidable“, publika je je pevala sa njim od reči do reči.

Odmah nakon vatrometa tačno u ponoć, koji je publiku ostavio bez daha, na glavnoj bini festivala nastupili su Pet Shop Boys u okviru audio-vizuelnog spektakla pod nazivom Electric. Raznobojni kostimi, sjajna scenografija, ples, video, specijalni efekti, doneli su publici na Petrovaradinskoj tvrđavi dah muzičkog pozorišta u svom najboljem izdanju. Svima znani hitovi Pet Shop Boys bili su odlična podloga za ovaj spektakl. Ipak, da li zbog sve hladnijeg vremena i povremene slabe kiše, ali deluje da legende Pet Shop Boys nisu ni upola uspeli da zagreju publiku kao Stromae...

Apsolutni  favorit noći na m:ts Dance Areni bili su Disclosure, jedan od najakutelnijih elektro sastava, koji su prepunu Arenu zabavljali odličnim dvočasovnim DJ setom, a novi koncept, na ovim prostorima do sada neviđene tehničke produkcije, vrhunskog zvuka, svetla i videa, pružio je poseban ugođaj posetiocima najboljeg evropskog densflora.

Večeras nas na glavnoj bini EXITa očekuje predivna Gloria Gaynor, autorka jednog od najvećih hitova svih vremea „I Will Survive“, koja će nam na svojevrsnom času muzičke istorije objasniti zašto se disko prethodne godine vratio na velika vrata na svetsku scenu. Nesumnjivo jedan od najočekivanijih koncerata celog festivala je Rudimental LIVE, najbolji novi bend po glasovima svetske publike i autori hita festivala „Waiting All Night!“, kao i jedan od najčešćih odgovora na pitanje: „Čemu se najviše radujete na ovogodišnjem EXITu?“

Na Dance Areni nas čeka poseban specijalitet. Večeras u našu zemlju dolazi čuveni Carl Cox Vs Friends i ovaj DJ mag nastupiće u zajedničkom setu sa Danny Tenagliom i predstaviće svoje muzičke prijatelja u originalnim „back to back“ nastupima.

Vidimo se!

Ostavi
komentar