Festivali

24.02.2020.

Placebo i Sum 41 dolaze u Kragujevac
foto: Youtube screenshot
Placebo i Sum 41 dolaze u Kragujevac

Prigodna proslava jubileja Arsenal festa

Kultni bend Placebo otvoriće 24. juna Arsenal fest u Kragujevcu, na koji narednog dana dolazi i jedan od najpopularnijih pank rok bendova Sum 41.
 
Deseti Arsenal, umesto prvobitno planirane tri, trajaće četiri večeri, od 24. do 27. juna u Kragujevcu.
 
Placebo gitarista i pevač Brajan Molko i basista Stefan Olsdal, prepoznatljivi po androginom izgledu i stavu, po jedinstvenom spoju alternativnog popa, panka, gotike, grandža i glam roka u hitovima poput Every You Every Me, The Bitter End, Special Needs i Song To Say Goodbye, dolaze prvi put na Arsenal, kao hedlajneri na Main Stage.
 
„Posvećeni smo 100 posto izvođenju pesama na najbolji mogući način tog dana. Kad se energija publike i benda poklope stvara se sinergija, simbioza, osećaj zajedničke euforije. To je savršena atmosfera i prilika za transcedentnost, a to je ono čemu mi muzičari težimo“, objasnio je Molko.
 
Sum 41 predvođen pevačem, gitaristom i glavnim autorom Derikom Viblijem biće hedlajner naredne večeri, a publika u Kragujevcu imaće priliku da prva u Srbiji uživa u nastupu benda iz Kanade.
 
Čuven po tri gitare u postavi i moćnim živim nastupima, bend je za skoro 25 godina postojanja snimio sedam albuma, prodatih u preko 15 miliona primeraka širom sveta, od kojih je poslednji Order In Decline (2019), prema mišljenju kritike, možda najteži, najagresivniji, najdinamičniji i najsiroviji u njihovoj karijeri.
 
„Mislim da smo i dalje previše zaljubljeni u ovo što radimo da bismo usporili“, kaže Vitli, uz koga u Sum 41 sviraju gitaristi Dejv Braunsaund i Tom Taker, basista Kon Mekaslin i bubnjar Frenk Zumo.
 
Na Arsenal festu nastupaju 26. juna Dubioza kolektiv, Kiril Džajkovski i Still Corners, kao i veliki broj stranih i domaćih izvođača čija će imena biti uskoro saopštena.
 
U duhu jubilarnog, slavljeničkog Arsenala prethodno kupljeni kompleti za tri večeri važiće za sve četiri večeri i nije ih potrebno menjati.
 
Od danas kreće prodaja pojedinačnih karata za samo prvo veče, a od 6. marta komplet ulaznica za četiri večeri.
 
<iframe width="605" height="341" src="https://www.youtube.com/embed/DHQngnnHE_0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Ostavi
komentar

Povezano