Festivali

03.02.2015.

Otvoren konkurs za Jelen Demofest 2015 Jelen Demo Fest
foto: PR Photo
Otvoren konkurs za Jelen Demofest 2015

Velika šansa za aeafirmisane bendove iz celog regiona

I predstojećeg leta ljubitelje dobre muzike, ali i one koji je kreiraju, očekuje vanserijski provod u Banjaluci, jer najveći regionalni festival naeafirmisanih bendova Jelen Demofest osmi put otvara konkurs za sve demo sastave i izvođače sa ex-Yu prostora.

Svi zainteresovani bendovi se na konkurs za Jelen Demofest 08 mogu prijaviti preko zvaničnog sajta festivala na adresi www.demofest.org, a elektronska prijava koju je potrebno detaljno ispuniti nalazi se u kategoriji Festival/Takmičari.

Uz prijavu je obavezno poslati i dve numere sa pripadajućim tekstovima i fotografiju benda, te ih poslati na konkurs@demofest.org, a organizatori nepotpune prijave neće uzimati u obzir. Osnovni uslov koji svi prijavljeni bendovi moraju ispuniti je da do sada nisu objavljivali svoj materijal preko neke od legitimnih izdavačkih kuća.

Nakon završenog konkursa, stručni žiri će odabrati 30 bendova koji će imati priliku da pred publikom nastupe na jednoj od dve kvalifikacione večeri. Nakon toga, deset ili više bendova će se u finalu boriti za prestižne nagrade festivala. Podsećamo, prošle godine je Jelen Demofest dodijelio rekordan broj nagrada, kada je pored tri glavne, uručeno još šest pratećih nagrada.

"Kao što je svima već dobro poznato, i ovoga puta će prilikom odabira 30 najboljih presuditi kvalitet, autentičnost, energija, te autorski pečat prijavljenih sastava", navela je Brankica Janković, direktorica Jelen Demofesta.

Konkurs za takmičare Jelen Demofesta 08 biće otvoren naredna dva meseca, preciznije do 1. aprila 2015. godine. Rezultati ovogodišnjeg konkursa biće objavljeni tokom juna, kada će biti poznata i imena stručnog žirija.

Ostavi
komentar

Povezano