Festivali

24.01.2014.

Otvoren konkurs za drugo izdanje takmičenja Belgrade Demo Fest Live Belgrade demo FEST LIVE
foto: Predrag Todorović
Otvoren konkurs za drugo izdanje takmičenja Belgrade Demo Fest Live

Požurite s prijavljivanjem!

Drugo izdanje jednog od najvećih festivala namenjen afirmaciji demo bendova, Belgrade Demo Fest Live, se održava ove godine od prve nedelje marta do kraja maja, a otvoren je i konkurs za prijavu koji traje do 15. februara!

Na prošlogodišnjem Belgrade Demo Fest Live-u pobedu je odnela lazarevačka šestorka Ućuti pas, na osnovu odluke dvadesetočlanog žirija i publike!

Na predstojećem BDFL-u uvedeni su neki noviteti kada se govori o nagradama – pored nastupa na nekim od najvećih festivala u Srbiji, pobednike očekuje i profesionalni video spot, ali i organizovana klupska mini turneja po Hrvatskoj, sa plaćenim troškovima! Kada se fest završi, svi finalisti će dobiti priliku da snime po jednu pesmu, koja će se naći na kompilacijskom CD-u ovog festivala, i koji će biti promovisan u svim republikama bivše Jugoslavije. Organizatori imaju nameru da i dalje proširuju nagradni fond, tako da ovo nije kraj, a mi ćemo vas blagovremeno obavestiti kada sve pojedinosti koje se tiču nagradnog fonda budu poznate!

Kao što smo već rekli, konkurs je otvoren do 15. februara, a pravo prijave imaju svi bendovi sa teritorije naše države, osim finalista u prošlogodišnjem BDFL-u. Fromular za prijavu preuzmite klikom OVDE.

Spisak prijavljenih bendova biće poznat do 20. februara, a dva dana kasnije, u beogradskom klubu „Blue Moon“, biće održana promotiva žurka na kojoj će se, između ostalog, obaviti i izvlačenje rasporeda nastupa za predstojeći fest, ali ćemo saznati i datume kvalifikacionih, polufinalnih i finalne večeri!

Žiri ovog festivala, pored Branimira Loknera, Aleksandra Starčevića, Dragiše Radulovića i Tamare Vučković koji su deo organizacionog tima, činiće muzičari, menadžeri, predstavnici izdavačkih kuća i muzički novinari, ali će svoj glas imati i publika, naravno!

Požurite!

Ostavi
komentar