Festivali

01.04.2014.

Odličan muzički program u okviru Resonate festivala John Talabot
foto: Resonate PR Photo
Odličan muzički program u okviru Resonate festivala

Od 3. do 5. aprila na raznim lokacijama u Beogradu

Kao i prethodna dva puta i ove godine Festival Resonate je međunarodno središte zbivanja koje omogućava razmenu znanja i povezuje preko 1200 posetilaca iz preko 40 zemalja i 200 svetskih gradova.

Pored obaveznih razgovora, predstava, panel diskusija, i edukativnog programa festival se može pohvaliti i bogatim muzičkim programom kroz koji Resonate osvetljava susret tehnologije sa izražavanjem unutar sveta zvukova i ritmova.

Sudar novih tehnoloških i audio-kreativnih mogućnosti, stalni je pratilac razvoja pop muzike - u vreme softverskog oblikovanja iste, na susretima kao što je Resonate, može se istražiti nova granica koju novi programi omogućavaju i diskutovati kako ih prilagoditi umetničkom izrazu.

Već je poznato da su John Talabot, Bryan Chapman i Paul Prudence glavne muzičke zvezde ovogodišnjeg izdanja festivala Resonate koji će se održati od 3. do 5. aprila na različitim beogradskim lokacijama. 

Sjajni, pomalo misteriozni John Talabot, poreklom je iz Barselone ali veći deo godine živi u prestonici evropskog techna, Berlinu, i svakako predstavlja jedno od najvrelijih novih imena inteligentnog clubbinga. Njegov nastup u klubu The Tube u četvrtak, 3. aprila, veliki je gradski događaj u najavi, već i zbog toga što su sa njim u paketu Jan Nemeček i Marko Nastić, naši najpoznatiji DJ-evi.

Na posebnom događaju u prostoru Promenada, pored Beton hale i na obali Save, u petak 4. aprila, imaćemo priliku da vidimo interesantan umetnički paket sa domaće scene koji čine grupe i umetnici kao što su Ilija Ludvig (originalno duhoviti kantautor), Hetem (elektronska diverzija, izrasla iz obećavajućih Kill Me Laser), te projekat Resonate Concentio (članovi poznatih beogradskih alternativnih sastava, Vukašin Marković i Nemanja Aćimović, ovde kao glas, trombon, bubanj istražuju mogućnosti improvizacije), da bi Kanda Kodža i Nebojša završili veče svojim poetskim rokenrolom.

Konačno, Depo u Travničkoj ulici u Savamali, biće u subotu 5. aprila lokacija namenjena ukrštanju prostornih mogućnost koje stvara organska povezanost audio i video iskustva u radovima Paul Prudencea. Njegove projektovane vizuelne figure neće ostaviti nikog ravnodušnim, dok će u nastavku noć privesti jutru prvo izuzetno talentovani predstavnik najnovije techno-industrial škole Bryan Chapman, štićenik proslavljenog švedskog producenta i DJ Cari Lekebuscha i njegove H-Production, a potom i naš dvojac Monosaccharide.

Ostavi
komentar