Festivali

04.08.2014.

Nišville 2014: Još interesantnih nastupa Vox Arsana
foto: Nišville PR Photo
Nišville 2014: Još interesantnih nastupa

Assaf Kehati, Daniel Marques i Vox Arsana & Big Band DOM

Na ovogodišnjem Nišvillu očekuju nas veoma zanimljivi nastupi, kako domaćih izvođača, tako i stranih, a evo još tri jedinstvena nastupa, koje svakako ne bi trebalo da propustite!

Assaf Kehati i njegov trio će nastupiti na festivalu 15. avgusta, a ovaj Izraelac do sada je izbacio dva albuma – „View From My Window“ i „Flowers And Other Stories“ – koji su dobili veoma dobre ocene jazz kritike. Kehati trenutno radi na trećem studijskom izdanju, a do sada je nastupao na mnogim svetski poznatim jazz festivalima, sarađujući sa velikanima modrene jazz scene kao što su Ran Blake, Seamus Blake, George Garzone, Victor Lewis, Billy Harti drugi.

Vokalni kvartet Vox Arsana & Big Band DOM (Dobrepoljski Orkester Mladih) nastupiće na Nišvillu 16. avgusta. Vox Arsanu čine Teja Letonja (sopran), Ana Delin (mecosopran), Mladen Delin (tenor) i Samo Ivačič (bariton). Nastali su po uzoru na svetski poznate vokalne jazz sastave, a trenutno rade na svom prvom albumu, koga će snimiti sa slovenačkim Big Band-om. Na njihovim nastupima često ih prati Big Band DOM, koji su do sada izbacili dva albuma, “Doin’ Basie’s Thing” i “Moj Piran”.

Daniel Marques sa svojim triom će nastupiti poslednjeg dana festivala, 17. avgusta. Ovaj virtuoz na klasičnoj gitari će vam prikazati svoje neverovatno umeće, nastalo kao spoj klasične pedagoške tehnike sa brazilskim folklorom i melodijama karakterističnim za to podneblje. Pored toga, Marques je poznat i po “frevo” muzici koju svira i proučava, a njegov jedinstven zvuk ga je odveo u sve delove svete, pa je tako svirao i na rođendanu švedske princeze Viktorije!

Vidimo se na Nišvillu!

Ostavi
komentar