Festivali

16.01.2014.

Nišvil opet pod znakom pitanja? Nišville
foto: Nišville PR Photo
Nišvil opet pod znakom pitanja?

Problemi oko finansiranja

Direktor jednog od najvećih jazz festivala u ovom delu Evrope, Ivan Blagojević, traži da Skupština grada Niša zahteva da ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac ispuni ugovorne obaveze prema tom festivalu!

Naime, prethodnik gospodina Tasovca, Bratislav Petković je potpisao ugovor kojim ministarstvo učestvuje u sufinansiranju „Nišvila“, sumom od 3 miliona dinara. Festival prema Pravilniku  o načinu, kriterijumima i merilima za izbor projekata koji će se finansirati ili sufinansirati iz budžeta ispunjava uslove, ali je problem nastao jer prema odluci sadašnjeg ministra Tasovca, ti uslovi nisu ispunjeni!

Blagojević je napomenuo da je Ministarstvo kulture i informisanja u svim štampanim i drugim promotivnim materijalima predstavljeno kao pokrovitelj festivala, ali nedostatak novca organizatore onemogućava da ispune neke od preuzetih obaveza, što dalje otvara pitanje opstanka „Nišvila“ u celini!

Nadamo se da će se ovaj slučaj što brže rešiti, jer je „Nišvil“ jedna od manifestacija koja nas čini vidljivim na kulturnoj mapi sveta. 

Ostavi
komentar