Festivali

19.03.2013.

Neverovatan lineup za Szigetov World Stage Dubioza Kolektiv
foto: Goran Lizdek
Neverovatan lineup za Szigetov World Stage

„The OTP Bank World Music Stage“ na Szigetu i ove godine okuplja najznačajnija imena ovog muzičkog žanra od američkog sastava Calexico koji izvodi mashup alternativnog roka i meksičke marijači muzike pa do našeg legendarnog dub – ska sastava Dubioza Kolektiv.

Evo ko je sve do sada potvrdio učešće na jednoj od najboljih Szigetovih bina:

Calexico – koji predstavljaju svoje najnovije izdanje „Algiers“

Emir Kusturica & No Smoking Orchestra – koji su prošle godine oduševili publiku Szigeta i koji će logično, nastupiti i ove godine. I Figli Di Madre Ignota su impresionirali publiku 2011. i sa svojim ska / rok zvukom se vraćaju i ove godine.

Leningrad  - bend koji gaji ton koji ćete retko čuti – ruski dance.

Iz latino foldera izdvajamo bend La pegatina, kraljeve katalanske rumbe a Moana and the Tribe dolaze ni manje ni više nego sa Novog Zenlanda.

Ko voli mađarski folk neka ne propusti Csik Band and Friends i tamburaše Sondorgo i Besh o droM and Guests. Iz Češke dolaze Cankisou, iz Poljske Warsaw Village Band a iz Ukrajine Dakha Brakha koji slovensku muziku kombinuju sa elektronikom i najčudnijim instrumentima iz najrazličitijih delova sveta.

I tako, mogli bismo do sutra ređati neobična imena neobičnih bendova koji izvode neobičnu muziku, ali da biste doživeli Sziget i World Music Stage nema druge nego da ove godine, ako do sada već niste, posetite ovaj genijalni festival.

Vidimo se!

Ostavi
komentar

Povezano