Festivali

25.07.2014.

Nastupom Nicole Contea sinoć otvoren prvi Musicology Nicola Conte
foto: Musicology PR Photo
Nastupom Nicole Contea sinoć otvoren prvi Musicology

Večeras, (petak 25.7.) Mario Biondi

Prvo veče premijernog izdanja Musicology festivala, koji predstavljaju Bitefartcafe i Staropramen na teniskim terenima Kalemegdana je za nama. Festival je počeo kako dolikuje, dobrom svirkom i pozitivnim vibracijama.

Posetioce je od devet sati uspešno zagrevao bend MaraQYa koji je na Musicology festivalu premijerno odsvirao singl “Stay down” čija se televizijska premijera očekuje u ponedeljak, a predstavili su i ostale pesme sa novog albuma.

Malo više od sat vremena kasnije, na binu je izašao prvi hedlajner festivala, Nicola Conte sa svojim bendom predvođenim raskošnim vokalom Marvina Parksa.  Nicola je na Musicology festivalu, premijerno u regionu, uživo izveo i materijal sa novog albuma “Free souls”, koji predstavlja istraživački poduhvat dubina sopstvene duše i muzičke ličnosti poznatog gitariste, kompozitora i di-džeja.

Publika je sa oduševljenjem i gromoglasnim aplauzom ispratila svaku pesmu italijanskog kantautora, da bi se, nakon završenog koncerta, žurka nastavila u letnjem klubu BitefArtCafe uz di-džej set Željka Kerleta, koji je publiku zadržao u klubu do ranih jutarnjih časova.

Drugi dan festivala donosi nastup još jednog velikog imena italijanske muzičke scene, Maria Biondia, dok će u subotu nastupiti Keziah Jones, da bi švedska muzička mašina Dirty Loops zatvorila prvo izdanje Musicology festivala.

Ostavi
komentar

Povezano