Festivali

17.07.2015.

Musicology intervju: The Brand New Heavies The Brand New Heavies
foto: PR photo
Musicology intervju: The Brand New Heavies

"Danas se sve radi sezonski i prodaje sezonski"

Organizatori Musicology festivala, koji će se od 23 - 26. jula održati na Kalemegdanu, postavili su par pitanja hedlajnerima ovogodišnjeg izdanja festivala, The Brand New Heavies. Ovaj legendarni acid jazz sastav iz Londona nastupa 24. jula, a među ostalim hedlajnerima festivala su i jedinstveni Gregory Porter, dobitnik Grammy-ja za najbolji vokalni jazz album, Liv Warfield, Prinsov prateći vokal i senzacija iz Francuske, Electro Deluxe. Njima će na bini društvo praviti Duško Gojković, Marčelo i Ničim izazvan.

U ovom ekskluzivnom intervjuu, The Brand New Heavies govore o svom poslednjem albumu, razlici između muzičkih trendova danas i nekad i drugim stvarima. 

Ukoliko već niste, karte možete još uvek da nabavite na svim prodajnim mestima Eventima, DD Tickets, Gigstixa, Ticket line-a, Bitefarcafe Summer Stage-u i Bitefartcafeu u Mitropolita Petra 8.

INTERVJU

Musicology: Da li postoji neko pitanje na koje biste voleli da odgovorite ali vas novinari nikada ne pitaju? Ako postoji, molimo vas da nam kažete i odgovor.

THE BRAND NEW HEAVIES: Pa, novinari nas retko pitaju kako smo, de li se dobro osećamo i da li smo umorni. Odgovor bi bio: Mi smo fantastično! Umorni smo, jer imamo puno koncerata ali smo izuzetno srećni zbog toga, jer već preko 20 godina sviramo svoju muziku, moglo bi se reći vrlo uspešno. J

Musicology: Na muzičkoj sceni ste više od dve decenije. Kako ostajete na vrhu? Koji je vaš recept osim dobre muzike?      

THE BRAND NEW HEAVIES: Ne postoji recept. Prosto, moraš biti u pravo vreme na pravom mestu. Mi smo imali sreće da je London, pa potom i ostatak sveta bio izuzetno pogodno tle za muziku koju smo stvarali kada je bend osnovan. Kasnije se trudiš da ostaneš veran sebi ali da to što pametnije ispoljavaš. Odnosno, da se prilagodiš trenutnom tržištu, a da se ne promeniš preterano. Jedini “recept” koji možemo da damo je, negujte i volite svoju muziku.

Musicology: Znamo da je ovo teško ali da li biste mogli da odaberete omiljenu vam pesmu sa vašeg poslednjeg albuma?

THE BRAND NEW HEAVIES: Naš album se zove “Sweet freaks”, a izdvojili bismo istoimenu pesmu sa albuma. Kada sam stvaraš pesme, teško je da izabereš omiljenu, jer svaka predstavlja određeno duševno stanje o kome govori. Naravno, neke nas asociraju na lepa, neka na manje lepa osećanja, ali sve to čini život zanimljivim. Isto je i sa muzikom.

Musicology: Opisuju vas kao pionire londonske Acid Jazz scene i zaista ste legende. Koje je vaše mišljenje o savremenoj muzici i novim izvođačima i koje to nove izvođače volite da slušate?

THE BRAND NEW HEAVIES: Prvo, hvala vam na divnim rečima. To zaista zavisi od mnogo faktora. Nemam ništa protiv novih umetnika, naprotiv. Dobri su ili loši kao što su uvek bili. Razlika je u muzičkoj industriji. Ranije su preferirali pesme i muziku koja traje. Danas se sve radi sezonski i prodaje sezonski, jer je ponuda prevelika i ljudi se brzo zasite. Ne znam koga bih izdvojio, zaista ima pretalentovanih muzičara ali je malo dobre muzike, koja će ostati.

Ostavi
komentar

Povezano