Festivali

29.04.2015.

Musicology festival 2015: najava sjajnih izvođača Gregory Porter
foto: Official Facebook Page
Musicology festival 2015: najava sjajnih izvođača

Dobitnik Grammy-a i Princeov bend na Kalemegdanu

Musicology festival, koji je imao odlično prvo izdanje prošle godine, ovoga leta se održava na Kalemegdanskoj tvrđavi, od 23. do 26. jula – sudeći po prvim poznatim izvođačima, odlazak na more obavezno pomerite!

Liv Warfield & New Power Generation Horns će nastupiti 25. julaLiv nosi unikatan zvuk, prepun soul-a i emocije, kojeg je razvijala pod uticajima vokala kao što su Sade, Tina Turner, Etta James, Nina Simone i drugih. Ona, kao i njen duvački bend su stalni članovi Princeovog sastava New Power Generation, što je još samo jedna potvrda Livine muzikalnosti – ipak Prince ne uzima svakog u svoje redove!

Drugi izvođač, koji nastupa, tačnije zatvara festival 26. jula, je američki kantautor Gregory Porter, prošlogodišnji dobitnik Grammy nagrade za najbolji jazz album! Muzičar, koji uvek nastupa sa kapom koja mu je zaštitni znak i „sigurno ćebence“, će vas uvući u svoje melodije svojim gospel vokalom, i povesti na putovanje kroz žanr, koga Gregory predstavlja kao mešavinu hibridnog jazz-a, POP-a i gospel-a.

Trenutno su u prodaji samo paketi karata i to u Novom Bitefartcafe - u, Mitropolita Petra 8, kao i putem podajnih mreža Eventim, DD Tickets, Gigs Tix i Ticket line.

Ostavi
komentar

Povezano