Festivali

06.11.2014.

"Mladi Paganini" Yury Revich otvara Međunarodni festival kamerne muzike Yury Revich
foto: By BRONX (Guarnerius PR Photo)
"Mladi Paganini" Yury Revich otvara Međunarodni festival kamerne muzike

Najveći mladi violinski virtuoz današnjice, ruski umetnik svetske slave Yury Revich će 13. novembra 2014. godine u 20h, otvoriti Međunarodni festival kamerne muzike u Centru lepih umetnosti Guarnerius.

INTERVJU SA YURYEM IZ APRILA OVE GODINE PROČITAJTE KLIKOM OVDE.

Talentovani mladi Moskovljanin već dugi niz godina gradi blistavu karijeru, ispunjenu nastupima u najčuvenijim koncertnim prostorima sveta, dok publiku i kritiku ostavlja bez daha. Miljenik naše publike, prvi put je posetio Beograd 2011. godine i od tada je tri puta punio Kolarac, a sada će na poziv našeg proslavljenog violiniste i osnivača Guarneriusa, maestra Jovana Kolundžije, svojim koncertom otvoriti Međunarodni festival kamerne muzike.

Znajući da zahtevna srpska publika uvek od njega očekuje vrhunsko izvođenje, za novi susret sa Beograđanima, Revič je pripremio izuzetno virtuozan program, ujedno i veoma atraktivan za slušaoce, na kojem će se naći kompozicije Paganinija, Sarasatea, Tartinija, Pergolezija i Ravela.

I pored izuzetno bogatog koncertnog rasporeda, zahvaljujući posebnoj emociji i atmosferi koju nose beogradski koncerti, a koja je, kako Revič kaže, njemu kao izvođaču najvažnija, uvek pronalazi vremena za naš grad, u koji dolazi pravo iz Niša, gde će biti počasni gost jubilarnog 40. izdanja NIMUS-a.

Mladom virtuozu koga još od malena nazivaju „mladim Paganinijem“, uz komentar da je „rođen da vlada koncertnom scenom“, posle tri izuzetno uspešna nastupa u Kolarčevoj zadužbini, ovo će biti prvi koncert u Guarneriusu, čiju će scenu podeliti sa jednom od naših najboljih pijanistkinja, Natalijom

Međunarodni festival kamerne muzike će u Guarneriusu biti održan od 13. do 15. novembra, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, a pored Reviča, okupiće uspešne mlade muzičare iz celog sveta.

Ostavi
komentar

Povezano