Festivali

03.10.2016.

MjuzNews predstavlja izvođače Indirekt festivala
MjuzNews predstavlja izvođače Indirekt festivala

Vikend pred nama obeležiće drugo jesenje izdanje festivala Indirekt.
Nastao je u Umagu, a od prošle godine zaživeo je i kod nas.
Ovog petka i subote u Zaokretu i Elektropioniru slušaće se indie muzika i čitati knjige. Dolazi ekskurzija iz Hrvatske, ali i puno gostiju iz Slovenije i Italije.  
Već smo vam pisali malo o tome ovde, a obećali detaljnije predstavljenje izvođača, pa evo:
 
 
The Academy su alternativni bend iz Italije koji za sebe kažu da crpe inspiraciju iz svih oblika elektronske i plesne muzike, bilo da je to disko sedamdesetih, karipske perkusije, novi talas ili francuski neon. Jedina konstanta je stalni napredak ovog benda, uz obavezni osvrt na sve pop uzore i začine. 
 
 
Beogradski sastav Halftones čine Suzana, Vlatko, Vukašin i Nikola. Sviraju miks nowave, rock, darkwave, dreampop, shoegaze i vocoder popa, ali se ponose i svojom poezijom. Predstaviće autorski materijal sa akcentom na onaj koji je objavljen krajem prošle godine kao album Damned Horses. 
 
 
Kim Tamara mlada je kantautorska iz Šida koja piše pesme od svoje jedanaeste godine. Autorske solo pesme predstavljala je na relevantnim festivalima, ali i nastupala sa bendovima Evil Smile i Crossroad. 
 
 
Marko Vuković radi muziku pod puno aliasa - Svemirno je zapažen, jedno od imena pod kojim pravi muziku je Nikonar. Kada je prisiljen da opiše svoj zvuk, kaže da je to iskreni pop sa refrenima. Ne voli da priča o sebi, ali to ne znači da niste dobrodošli u njegov svemir ispunjen balearičnim epizodama gradskog života. Slušajte CITY SIDE na SoundCloudu. 
 
Daniel Vezoja svira amerikanu, folk i alternativni kantri na relaciji Ljubljana-Dublin. Nedavno mu se raspao bend, ali od kada je solo stiče prijatelje kao što su Gavin Glass i Joanna Marie.
 
 
Ostavi
komentar