Festivali

02.07.2015.

MjuzNews Musicology intervju: Liv Warfield Liv Warfield
foto: YouTube screenshot
MjuzNews Musicology intervju: Liv Warfield

Karte po promotivnoj ceni do ponedeljka 6.jula

Musicology festival će se održati od 23. do 26. jula na letnjoj bini Bitefartcafe-a, a jedan od hedlajnera će biti niko drugi do Prinsov prateći vokal, neverovatna performerka po imenu Liv Warfield sa bendom New Power Generation Hornz. Prins je jednom prilikom rekao da ko god želi da nauči šta je to nastup treba da ode da gleda Liv Warfield. U susret ovoj obećavajućoj svirci 25. jula imali smo čast da postavimo par pitanja Liv.

 

SRPSKI

MjuzNews: Uskoro ćeš nastupati na festivalu Musicology. Da li si bila ranije u Beogradu i da li postoji nešto posebno što bi volela da vidiš ovde?

LIV WARFIELD: Tek treba da iskusim Beograd ali se radujem svemu što mogu da naučim tokom svog boravka.

MjuzNews: Imaš priliku da radiš sa jednim od najtalentovanijih i najvoljenijih muzičara na planeti - Prinsom. Da li možeš da se vratiš na svoju audiciju i kažeš nam koje su ti bile prve misli kada si saznala novosti da si prošla audiciju?

LIV WARFIELD: O bože!!! Bila sam uplašena i uzbuđena. Iskreno, htela sam da zgrabim Prinsa i zagrlim ga najjače što mogu! Ali morala sam da zadržim stav. Ponavljala sam sebi: “Budi kul... Budi kul, Liv.” I naravno da sam potpuno odlepila kada sam došla kući. Sećam se da sam odvalila “Adore” na svojim zvučnicima.

 

MjuzNews: Ko su tvoji omiljeni vokalisti današnjice?

LIV WARFIELD: Luke James, Lianne La Havas, Jill Scott, Avery Sunshine, Jarrod Lawson, James Blake, Judith Hill, pevačica grupe Alabama Shakes, da nabrojim par.

 

MjuzNews: I sama imaš dva potpuno zapanjujuća prateća vokala. Ko su one i da li te prate na turneji?

LIV WARFIELD: Da! Neverovatne su! A to čak i ne bi bio pravi opis. Zovu se Saeeda Wright i Ashley Minnieweather. Obe su iz Portlanda i obe imaju zapanjujuće karijere. Spremaju se da izdaju svaka svoj solo album oko kojih bi svi trebalo da se razgrabe. Ove dame su i same producenti i fenomeni na svoj način. Zahvalna sam što su na ovom putovanju sa mnom. Prate me na turneji kada nisu zauzete sopstvenim projektima. Ashley će biti sa mnom u Evropi.

 

MjuzNews: Čime još voliš da se baviš pored pevanja i izvođenja?

LIV WARFIELD: Volim modu! Volim da pišem! Ja sam kreativni slobodni duh! Nadam se da ću u nekom trenutku napisati mjuzikl. Verujte mi, to je na putu.

MjuzNews želi da se zahvali Liv Warfield na izdvojenom vremenu.

Karte za Musicology festival još uvek možete da nabavite po promotivnoj ceni od 3900 rsd za sva četri dana festivala i 1300 rsd i 1500 rsd za pojedinačne večeri DO PONEDELJKA 6. jula. Karte su dostupne na svim prodajnim mestima Eventima, DD Tickets, GigsTix i Ticketline, kao i u Novom Bitefartcafe-u u Mitropolita Petra 8 i Bitefarcafe Summer Stage-u na adresi Mali Kalemegdan 2.

 

ENGLISH

MjuzNews: You’re playing soon at the Musicology festival. Have you been in Belgrade before and is there anything special you’d like to see here?

LIVE WARFILED: I have yet to experience Belgrade. But I'm looking forward to learning as much as I can during my stay!

MjuzNews: You have the opportunity to work with one of the most talented and most beloved musicians on the planet - Prince. Can you go back to your audition and tell us what were your first thoughts once you’ve heard the news that you’re IN?

LIV WARFIELD: Oh man!!! I was scared and excited. I honestly wanted to grab Prince an give him the biggest hug!! LOL But I had to keep my composure. I was tellin myself to "Be cool..... Be cool Liv!!" And of course I lost it when I went home. LOL I remember cranking "Adore" on my speakers!

MjuzNews: Who are your favorite vocalists of today?

 LIV WARFIELD: Luke James, Lianne La Havas, Jill Scott, Avery Sunshine, Jarrod Lawson, James Blake, Judith Hill, Lead singer of Alabama Shakes just to name a few.

MjuzNews: You have two absolutely stunning backing vocals yourself. Who are they and do they follow you on your tour?

LIV WARFIELD: Yes they are INCREDIBLE!! And that even isn't the right description. Saeeda Wright and Ashley Minnieweather. They are both from Portland, Oregon and they both have their own amazing careers. They both are getting ready to release their solo albums which everyone should get their hands on!

These ladies are producers and phenomenons in their own right. I'm thankful they are on this journey with me.  Also, when they’re not busy doing their own projects they do follow me on tour! Ashley will be with me in Europe!

MjuzNews: What do you like to do besides singing and performing?

LIV WARFIELD: I love fashion, I love to write! I'm a creative free spirit! I’m hoping to write a musical at some point! Trust me that's in the works. 

Ostavi
komentar

Povezano