Festivali

16.06.2015.

MjuzNews intervju: Milky Chance Milky Chance
foto: PR photo
MjuzNews intervju: Milky Chance

Od slučajnog uspeha do koncertne atrakcije

Milky Chance polako prelaze put od jednohitnog čuda do koncertne atrakcije. Na glavnoj bini EXIT festivala, momci iz mirnog Kasela, pokušaće da nas ubede da je “Stolen Dance” prilika za više, a ne njihov krajnji domet.

Razgovarali smo telefonom sa frontmenom, kako bismo uvideli da li treba da im damo šansu. Hvala Maši Ivković sa Gradskog radija na pomoći pri tome.

Clemens Rehbein dominantna je polovina ovog benda. Zvučao je očekivano pospano i kao da bi radije pričao na svom jeziku, ali Nemac je ljubazno odgovorio na nekoliko pitanja za MjuzNews.

MjuzNews: Zdravo. Hvala ti na izdvojenom vremenu. Kako si? Kako je Philipp?

Zdravo. Hvala vama na interesovanju. Čini se da će biti lep dan, veoma sunčan. To nas raduje. Nisam siguran gde je u ovom trenutku, ali pretpostavljam da je Philipp u svom stanu i da odmara. Tokom ove radne nedelje smo slobodni. Imali smo dva festivala prethodnog vikenda, narednog nas očekuju novi nastupi. Pokušavamo da se odmorimo, svako traži svoj trenutak privatnosti.

MjuzNews: Imate dosta dobrih pesama, zašto je “Stolen Dance” najuspešnija?

Nemam dobro objašnjenje, jer to nije nešto što sam uradio namerno. Niti sad mogu da kažem da imam recept za napisati hit. Ali, jasno je da je Stolen Dance naša najlakša pesma. Brzo ulazi u uho, na taj način laka. Prosto se dogodilo da se strofe i refren prelivaju. Na taj način je jednostavna i možda zbog toga popularnija.

MjuzNews:  Možda je pomoglo i to što se rimuje sa imenom benda? MilkyChanceStolenDance je pevljiva fraza koja je zasebno upečatljiva.

Hah, da. Možda je to pomoglo. Svakako je slučajno.

MjuzNews:  Možeš li izdvojiti najznačajniji trenutak u dosadašnjoj karijeri? Da nije neki sličan onome kada ste prešli okean i gostovali u oba kasnovečernja šoua, kod Kimmela i Fallona.

Teško je odabrati jedno. Pomenuta gostovanja svakako su naš najveći televiziski uspeh, ali iz našeg ugla neke druge stvari su važnije. Svaki trenutak na sceni, kada nešto deliš i kada ljudi reaguju - to nam je važnije. Svakog puta kada uvidim da sam bolji nego prethodnog, taj momenat mi je veći od prošlih.

MjuzNews: Naziv albuma je dosta precizan. Kako ste do toga došli.

Kada smo imali gotov album, sedeli smo i razmišljali o njemu. Jednostavno smo došli do kovanice Sadnecessery. Na albumu ima melanholije dosta, ali je i plesan. Shvatio sam da umetnici najbolje stvaraju kada im se nešto loše dogodi, najčešće prekid romantične veze.

Tuga je dakle, neophodna.

MjuzNews:  Hoćemo li uskoro čuti novi album?

Pesme su napisane. Snimamo ih nakon letnje turneje, pa nekada tokom sledeće godine objavljujemo.

MjuzNews: Povod za ovaj razgovor je vaš nastup na ovogodišnjem EXIT festivalu. Šta da očekujemo od vas na Petrovaradinskoj tvrđavi?

Biće nas trojica na sceni. Kada smo tamo, jednostavno uživamo da sviramo i delimo muziku, pozovemo vas na ples. Svakako će sve biti energičnije nego na albumu. Pesme sviramo malo drugačije, glasnije. 

MjuzNews: Kakvi su vam planovi tih dana? Hoćete li ostati duže? Da li ćete imati vremena makar za neki od koncerata koji se dešavaju dana kada i vi nastupate?

Voleli bismo da vidimo što je više moguće. Uopšte nismo bili u vašem delu Evrope, pa nas interesuje kako izgleda i ceo Novi Sad. Posebno lepe stvari smo čuli o samom festivalu pa ćemo se potruditi da ga iskusimo i kao posetioci, iako takve stvari obaveze retko dozvoljavaju.

MjuzNews: Kakva je vaša publika? Bacaju li brushaltere na vas?

Pa, nije da se nisu dešavale takve stvari. Ali, nije to baš tako redovno. Češće dobijamo pisma, slike i crteže. Jednom, tokom turneje po Americi, devojka je čula da se žalimo na njihov hleb. A, baš im je loš hleb tamo! Našla je neku nemačku pekaru i donela nam peciva. Eto, i takve stvari nam se dešavaju.

Milky Chance - "Stolen Dance"

Ostavi
komentar

Povezano