Festivali

27.03.2013.

Mirko Luković i Haskii na Long Night-u Mirko Luković
foto: PR Photo
Mirko Luković i Haskii na Long Night-u

Dom Omladine, 30. mart

Ostalo je još svega nekoliko dana do subote, 30. marta, kada se održava treći po redu jednodnevni Long Night Festival (Dom Omladine Beograd). Ovo je noć u kojoj ćemo, zbog prelaska na letnje računanje vremena, satove pomeriti za jedan sat unapred, čime će i festivalska noć postati duža a samim tim bogatija nastupima i nadamo se, nezaboravna.

Pored već najavljenih nastupa (Hugh Cornwell, Jinx, Partibrejkersi, SevdahBABY i mnogi drugi), upravo je potvrđeno da će u 00:45 u Maloj Sali nastupiti i Mirko Luković sa svojim bendom HASKII (Huskee).

Mirka dobro znate još iz Samostalnih Referenata gde je počeo pevajući bek vokale. Kasnije je osnovao bend Rare koji trenutno pravi pauzu u radu tokom koje je Mirko osnovao Haskii. Bend je okupljen oko Mirkovog solo projekta koji je na kraju prerastao u album pod nazivom „Gola Voda“ (izdat za MTV label). Nastupom na Long Night Festivalu oni započinju sezonu koncerata i svirki a paralelno rade i na novom izdanju koji već ima ime („Dozator“) i koji je najavljen za sredinu 2013. godine.


Haskii pored svojih autorskih stvari (aranžmanski prilagođenih za live nastup), na repertoaru imaju i nekoliko interesantnih covera koji će specijalno obradovati fanove Depeche Mode-a ili Hurts-a.

Album „Gola voda“ možete besplatno downloudovati klikom OVDE, a kompletan repertoar Long Night Festivala kao i informacije o ceni i prodajnim mestima za karte možete pogledati klikom OVDE.

Vidimo se!

Ostavi
komentar