Festivali

10.11.2020.

Kraća verzija BJF-a u decembru
foto: Youtube screenshot
Kraća verzija BJF-a u decembru

Festival koji je neophodan

36. Beogradski džez festival ove godine će biti održan od 9. do 13. decembra. Organizacioni odbor festivala bio je primoran na ovo skraćeno izdanje, a priložili su obrazloženje: 
 
"Učinili smo sve i doneli odluku da se ovogodišnji, 36. Beogradski džez festival održi u smanjenom formatu, sa učesnicima koji mogu da doputuju u Beograd, kao i da poštujemo sve epidemiološke mere koje je propisala Vlada Republika Srbije kada je reč o održavanju koncerata."
 
U pet dana biće spakovano devet koncerata džez muzičara iz Srbije, Austrije, Nemačke, Portugalije, Italije, Severne Makedonije i Hrvatske, a najveća zvezda ovogodišnjeg festivala biće izraelski džez muzičar Avishai Cohen, koji će zatvoriti festival 13. decembra koncertom u Kombank dvorani.
 
Organizatori su podsetili da je ove godine štampana monografija Beogradskog džez festivala, u kojoj se nalaze podaci o svim festivalima koji su održani od 1971. godine.
 
Upravo ova monografija je svedočanstvo o veličini festivala i tome koliko Beograd voli ovu muziku. Sledeće godine, ako sve bude u redu, Beogradski džez festival biće u znaku obeležavanja pola veka od prvog izdanja. 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano