Festivali

20.01.2016.

Joss Stone na zatvaranju Nišvila 14. avgusta Joss Stone
foto: Nišville PR Photo
Joss Stone na zatvaranju Nišvila 14. avgusta

Svetska soul zvezda napokon pred domaćom publikom

Verovatno trenutno najbolja bela soul pevačica tokom poslednje decade Joss Stone, nastupiće ove godine na Nišville jazz festivalu poslednje festivalske večeri, u nedelju 14. avgusta.

Britanska pevačica je pažnju britanske javnosti na sebe skrenula kada je kao trinaestogodišnjakinja  pobedila  u BBC talent show-u “Star for a Night”, a već sa 15 godina je u SAD imala potpisan ugovor za ploču sa etiketom Stevea  Greenberga, snimila prvi album “Soul Sessions” sa manje poznatim pesmama soul velikana koji je dostigao multi platinasti tiraž.

Objavila je sedam albuma, na kojima se veoma uspešno predstavila i kao autor muzike i tekstova. Poslednji “Water for your soul” na kojem svom prepoznatljivom soul izrazu dodaje i elemente regea i world music uticaja sa raznih meridijana pojavio se sredinom prosle godine u jeku njene velike turneje “Total World Tour”.

Joss Stone, poznata i po tome što na koncertima nastupa bosa, širom sveta je prodala više od 14 miliona albuma čime je postala jednim od od najprodavanijih muzičara svog doba, najprodavaniji soul izvođač u novom milenijumu, ali najprodavaniji britanski muzičar svog vremena. 

Ostavi
komentar