Festivali

20.07.2013.

Još novih imena na već sjajnom lineup-u Terranea Rob Garza
foto: Terraneo PR Photo
Još novih imena na već sjajnom lineup-u Terranea

Rob Garza, Emiliana Torrini i The Hot 8 Brass Band

Rob Garza iz legendarnog sastava Thievery Corporation, talentovana Emiliana Torrini i sjajni paradni The Hot 8 Brass Band pridružuju se spisku izvođača koji će od 7. do 9. avgusta nastupiti u Šibeniku na trećem izdanju Terraneo festivala.

Emiliana Torrini je poreklom sa Islanda, najpoznatija po hitu „Jungle Drum“ i nekadašnja članica sastava GusGus. Osim što je učestovala u stvaranju i izvođenju pesama na debi albumu ovog benda, Emiliana je napisala numeru Slow“, jedan od najvećih hitova australijske pevačice Kylie Minogue, singl sa albuma Body Language, a upravo ova pesma joj je donela nominaciju za prestižnu Grammy nagradu. Jedna od najboljih trilogija protekle decenije, saga Gospodar Prstenova takođe se može povezati sa likom i delom Emilliane Torini, jer je upravo ova talentovana muzičarka izvela pesmu Golum’s Song“, koja se nalazi na saundtreku pomenutog filma. Bend Thievery Corporation prepoznao je talenat ove pevačice i kompozitorke, pa je tako Emiliana otpevala vokalne deonice na nekoliko pesama sa albuma The Richest Man In Babylon ovog world-music benda. Emiliana iza sebe ima osam studisjkih izdanja, a deveti album pod nazivom Tookah naći će se u prodaji početkom septembra ove godine – a nešto ranije, tačnije 7. avgusta, posetioci Terraneo festivala imaće priliku da vide i čuju Emilianu na Terra bini Terraneo festivala!

Dan kasnije – 8. avgusta, drugo festivalsko veče svojim DJ setom zatvoriće Rob Garza iz benda Thievery Corporation. Posle odličnog nastupa njegovog matičnog benda na Terraneo festivalu prošle godine, Rob se ovoga puta vraća na svoj omiljeni hrvatski festival kao DJ.„Nastup na Terraneo festivalu u Šibeniku bio je jedan od vrhunaca turneje prošle godine. Imali smo priliku da istražimo stari grad, brodom obiđemo obalu. Svi iz ekipe su bili oduševljeni i na kraju dana su pričali koliko smo se dobro proveli, kako su uživali u hrani, kako je grad magičan, ovo je predivan deo sveta u koji volimo da se vraćamo“ navodi Rob Garza povodom svog ponovnog dolaska na Terraneo.

Kad pomislite na festival, prva asocijacija je parada, ali nijedna parada nije potpuna bez paradnog benda! Zato Terraneo sa zadovoljstvom najavljuje učešće jednog od najpoznatijih svetskih marching bendova The Hot 8 Brass Band, koji će prvog dana festivala, u sredu, 7. avgusta, prodefilovati na lokaciji bivše kasarne„Bribirski knezovi”i na pravi način će označiti početak festivala!

The Hot 8 Brass Band je muzička senzacija iz New Orleansa, koja dugu tradiciju paradne muzike približava modernim vremenima, unoseći inovativne zvuke funka i hip-hopa. Bend je osnovan davne 1995. godine i sastoji se od svirača trombona, saksofona, trubi, doboša i bubnjeva, predvođeni moćnim trubama vođe ovog nesvakidašnjeg sastava Benniea Petea. Inspirisali su ih umetnici poput Tuba Fats, Leroy Jones, Louis Armstrong, JJ Johnson, Stevie Wonder i Jackie McLean, a često su sarađivali i nastupali sa nekima od njih. Njihovu muziku prepoznaju širom sveta pa su tako česti gosti na raznim festivalim. Hot 8 Brass Band nastavlja tradiciju marching bendova na Terraneu koju su prošle godine započeli francuzi "Joke“.

Ostavi
komentar

Povezano