Festivali

20.06.2022.

Idemo na "Polja" ovog vikenda
Idemo na "Polja" ovog vikenda

Drugo izdanje dvodnevnog festivala u Šutcima

Drugo izdanje festivala "Polja" odigrava se ovog vikenda na imanju porodice Jovančević u Šutcima. U dva dana, 24. i 25. juna, slušaćemo sedam nastupa iz Evrope, zemlje i regiona. 
 
Karte ćete moći da kupite na ulazu u lokaciju festivala za 800 RSD. Mesto u kampu možete da obezbedite za 500 RSD, takođe na lokaciji festivala. Dodatne informacije o infrastrukturi na lokaciji, hrani koja će biti u ponudi i najboljim načinima da stignete do sela Šutci, biće objavljene na Facebook i Instagram stranicama festivala.
 
 
 
 
Slovenci Širom hedlajneri su prvog dana festivala. Nakon njih natupa Loma Doom iz Holandije dok će uvod u veče i prvi nastup festivala imati gost iznenađenja.
 
Drugi dan festivala otvara Tadi iz Bijat kolektiva. Hedlajneri su Perija iz Makedonije pre kojih nastupaju Rastko i Damnjan Aksentijević, a festival će zatvoriti rezident i prošlogodišnji gost Polja, Andre Pahl iz Nemačke. 
 
Drugi dan festivala otvoriće predavanje "Stare sorte Srbije" dr Ivane Radović iz Lokalne banka semena - Ekološkog pokreta "Okvir života". Predavanje će predstaviti stare sorte voća, povrća i žitarica Srbije. Pričaće se o banci semena, značaju starih sorti, šta imamo u svojim dvorištima i koje mere bi trebalo da preduzmemo da sačuvamo to što imamo. Pokret će predstaviti i mogućnosti uključivanja građana, kao i volonterske programe za srednjoškolce i studente.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano