Festivali

01.04.2014.

Gruvlend festival 9. maja u DOB-u Gruvlend
foto: Artwork
Gruvlend festival 9. maja u DOB-u

Zemlja gruva 9.maja od 20 časova u Domu omladine Beograda otvara vrata svoje izdavačke etikete Gruvlend u okviru prvog Gruvlend festivala.
 
Gruvlend je studio, izdavačka kuća i platforma za produkciju i promociju muzike koju su osnovali članovi benda Zemlja Gruva kada i sam bend, pre 4 godine.                          
Misija Gruvlenda je da pruži  podršku domaćim i neafirmisanim autorima, da ih stimuliše, afirmiše, edukuje  i podrži u širenju kvalitetne muzičke scene u Srbiji.
 
Festival Gruvlend će predstaviti autore sa kojima je studio Gruvlend počeo da sarađuje i čije će se pesme naći na istoimenoj net. etiketi počev od aprila 2014. godine. Veoma zanimljiva je šarenolikost muzičkih žanrova autora koje Gruvlend predstavlja, a koji se kreću od šlagera, preko regea, rock’n’rolla, trip hopa, hip hopa do r’n’b-a. 
 
Neki od autora su poznati beogradskoj publici kao Coyote Hornsman, BegeFank  Marko CYA, Srđan Marković iz benda „Glasne žice“, dok će zanimljive muzičke pojave kao Luke Black, Atomic T, Prašine, Dema Beograd tek čuti.
 
Gruvlend će 9. maja u Domu omladine predstaviti novo poimanje koncepta muzičkog izdavaštva u Srbiji i okupiti organizacije i ljude koji se bave sličnim inicijativama, predstaviti autore sa kojima sarađuje, dok će publika svih muzičkih žanrova moći da uživa u svežoj muzici beogradskog asfalta.
 
Ostavi
komentar