Festivali

19.04.2017.

Gregory Porter i Meshelle Ndegeocello ove nedelje u Beogradu Gregory Porter
foto: Youtube screenshot
Gregory Porter i Meshelle Ndegeocello ove nedelje u Beogradu

Detalji o Musicology Barcaffè Sessions

Do kraja ovogodišnjeg izdanja Musicology Barcaffè Sessions preostalo je još samo dva koncerta verovatno dve najveće zvezde serijala: 
 
Za Gregorija kažu da je jedan od onih istinskih džez glasova koji klize niz vaše uvo direktvo u dušu. Od izlaska prvog albuma 2010. godine, Porter je rastao i muzički i kao kantautor, te je, nakon što je bio nominovan za Grammy nagradu za prva dva albuma, njegova karijera bila dodatno lansirana kada je zapravo i osvojio jednu za najbolji vokalni džez album 2014. godine. Njegov akutelni Take Me To The Alley nominovan je, ali posebno priznanje je činjenica da je to prvi džez album koji se probio na Britansku Top 5 listu ove decenije. 
 
 
Osim unikatnog vokala kojim iznosi najrazličitije emocije, Gregory Porter je postao prepoznatljiv po tome što se uvek pojavljuje sa kapom, pravljenom baš za njega, koju naziva svojim “sigurnosnim ćebencetom”.
 
Zbog velikog interesovanja, koncert ove zvezde u sklopu koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions, premešten je u Dom Sindikata koji će dobiti klupski mejkover za ovu priliku. 
 
Nakon nastupa svetske zvezde Gregori Portera 20. aprila u Domu Sindikata, session se nastavlja u Bitef Art Cafe-u posle 22h. Sviraće sastav Alex & The Fergusons (Aleksandra Bijelić - vokal, Ivan Aleksijević - klavir, Milan Pavković - kontrabas, Kristijan Mlačak - saksofon, Petar Radmilović - bubanj). Očekuje se da će se tokom sessiona pridružiti Gregory, ali i članovi njegovog benda.
 

Meshell Ndegeocello će zatvoriti koncertnu seriju Musicology Barcaffé Sessions nastupom u klubu Bitefartcafe, 26. aprila. Ova umetnica iz SAD proslavila se kao kantautor, vokal i basistkinja. Njena muzika obuhvata različite uticaje od fanka, preko soula, hip – hopa, regea, R&Ba, roka, pa do džeza, vešto spakovanih u jedanest muzičkih izdanja. Priznata od strane muzičkih kritičara i kolega, Meshell je deset puta bila nominovana za Grammy nagradu. U svojoj karijeri svirala je i snimala za umetnike kao što su Prince, Alanis Morissette i The Rolling Stones, a 2005 godine je komponovala, aražirala i producirala džez album u čast Nini Simon, svojoj najvećoj inspiraciji. 


Meshell Ndegeocello je prva žena koja se pojavila na naslovnicoj strani Bass Player magazina i jedna je od retkih muzičkih diva koja piše muziku, peva, svira bas i vodi bend.

 

Ostavi
komentar

Povezano