Festivali

16.07.2013.

Green Day Fest 26. i 27. jula u Pančevu Green Day Fest 2012
foto: www.greendaysfest.com
Green Day Fest 26. i 27. jula u Pančevu

Nastupaju S.A.R.S., Bane Gluvakov Trio i mnogi drugi

Drugi po redu Green Days Fest se održava ove godine 26. i 27. jula! Podizanje ekološke svesti i sjajan muzički program su dovoljni razlozi da se zaputimo put Pančeva!

Dan pre početka samog festivala, 25. jula, biće održan sajam ekologije u velikoj sali Doma vojske, na kome će posetioci imati prilike da vide izložbe pod nazivom „Objektivom kroz svet oko nas“, ali i moći da zamene stare kućne aparate i elektronske uređaje za novac u akciji „Keš za treš“, koju organizuje „Set reciklaža“ iz Beograda.

Prvi festivalski dan otvoriće Nenad Zlatanović, gitarista koji izvodi blues, zajedno sa Stevie Ray Vaughan tribute bendom! Posle njih će nastupiti S.A.R.S, a na kraju prvog dana ćemo slušati trio Bane Gluvakov, čiji su uzori  JimiHendrix, LedZeppelin, PinkFloyd, Cream, VanHalen, MilesDavis, i koji su poznati po saradnji sa bendom Van Gogh.

Drugog dana imaćemo priliku da, u trajanju od dva sata, čujemo kako prže mladi pančevački bendovi, koji ustvari nastupaju kao predgrupa dobro nam znanom Atheist Rap-u! Festival zatvara američki gitarista Lance Lopez, koji nam dolazi iz Dalasa, a svoju muzičku karijeru je započeo sa samo 14 godina, svirajući sa znatno starijim i iskusnijim muzičarima u Nju Orleansu! Do sada ima tri studijska albuma, a najveću pažnju je privukao album „Salvation From Sundown“ iz 2010., koji je producirao Jim Gaines, poznat po radu sa sastavima Stevie Ray Vaughan i Santana! Kao specijalni gosti pojaviće se i muzičari meksičkog rock benda Los Explosivos!

Karte za festival se mogu kupiti na blagajnama Kulturnog centra od 16h do 22h, kao i na samom ulazu festivala!

Vidimo se!

Ostavi
komentar

Povezano