Festivali

23.08.2017.

Grace Jones za samo nekoliko dana otvara šesti Dimensions Festival
Grace Jones za samo nekoliko dana otvara šesti Dimensions Festival

Očekujemo spektakl u pulskoj Areni

Samo sedam dana nas deli od početka šestog Dimensions festivala u Puli i spektakularne večeri otvaranja upravo u pulskoj Areni, u sredu 30. avgusta kada će ovaj festival ugostiti neponovljivu Grace Jones, legendarnu ikonu koja već tri decenije definše muziku, modu i umetnost, pa je tako neizostavan deo svake enciklopedije pop kulture. 
 
Grace Jones u Pulu dolazi sa devetočlanim bendom, a za njen nastup se sprema najveća produkcija koju su organizatori do sada postavili!
 
Jednako već legendaran po svojim nastupima je i elektronski super-bend Moderat, trojac kog čine članovi Modeselektor i Apparat, predvodnici berlinske scene. Ovo će takođe biti i jedinstvena prilika za videti Moderat uživo obzirom da su najavili prestanak rada, pa će ovaj nastup biti jedan od njihova tri poslednja u karijeri.
 
 
Na tragu prošlogodišnjeg koncerta otvaranja biće i nastup eksperimentalnog jazz benda Yussef Kammaal.
Odmah nakon toga, Dimensions festival vraća se na ikoničnu tvrđavu Punta Christo gde će od 31. avgusta do 3. septembra sa preko 150 izvođača, sedam bina, divnim okruženjem sa pogledom na Brijune i publici omiljenim žurkama na brodovima dovodeći muzičare i publiku iz celog sveta. Svaku od bina Dimensions festivala krasi jedinstven karakter i savršeno ozvučenje, od opuštene pozornice na plaži na kojoj se preko dana tik uz more mogu poslušati soul, disco i world music koncerti i DJ setovi, pa do kultne The Moat bine - 100 metara dugog rova, nezaboravnog mesta za sve ljubitelje tehna i elektra. 
 
Ovogodišnji program festivala nadmašio je sva prethodna izdanja, pa će tako nastupiti nepogrešivi Floating Points, funk soul legende u punom sastavu Cymande, kao i multiinstrumentalista Shuggie Otis, tehno kralj Jeff Mills i kraljica minimal tehna Nina Kraviz. Tu su i Marcel Dettmann, jedno je od vodećih imena savremenog tehna, Theo Parrish sa specijalnim celonoćnim setom, legendarni Gilles Peterson..
Celokupan spisak izvođača možete naći na sajtu festivala.
 
Više od 20 brodova krenuće na morsku avanturu iz festivalske luke ispod tvrđave, a na njih će se ukrcati predstavnici najpoznatijih izdavačkih kuća poput Stamp the Wax, Rush Hour, Resident Advisor, Metalheadz i Rhythm Section. Dimensions flota ploviće  bez prestanka s odličnim imenima kao što su Craig Richards, Dan Shake, Bradley Zero, dBridge, Skeptical, Horse Meat Disco,  MNDSGN ili Interstellar Funk.
 
 
 
Povoljnije regionalne ulaznice za koncert otvaranja u pulskoj Areni, kao i za sam festival još uvek je moguće kupiti u pretprodaji preko Entrio sistema, a na festivalskim blagajnama će biti moguće kupiti 3-dnevne, 2-dnevne ulaznice ili jednodnevne ulaznice tokom svih dana festivala.
Ostavi
komentar

Povezano