Festivali

01.09.2017.

Grace Jones spektakularno otvorila 6. Dimensions Festival
foto: Danijel Bartolić
Grace Jones spektakularno otvorila 6. Dimensions Festival

Nastupili i Moderat, ali je ostao još dobar deo programa

Pred prepunom magičnom Arenom u Puli, nakon kratkog, ali nestrpljivog čekanja na početak spektakla, crna zavesa je pala i otkrila veličanstvenu priliku koja harizmom osvaja na prvi pogled - Grace Jones je tu, a spektakl koji je trajao nešto više od sat se energično rasplamsavao do samog kraja. Set lista koju je Miss Jones izvela u Puli sa svojim devetočlanim bendom, vodila nas je od vanvremenskih hitova Slave To The Rhythm i Pull Up To The Bumper, preko hitova novog veka kao što je Williams' Blood, pa sve do svežih i neobjavljenih stvari koje je izvela sa svojim zanosnim plesačima. Uvek sa aktuelnim provokacijama koje britko ispituju savremeni trenutak, izlazila je i vraćala se za svaku pesmu u za tu priliku prikladnom kostimu, demostrirajući specifičnu performativnu silu koju samo ona može da ukroti!
 
Bez imalo sumnje, Grace je većinom mladu publiku Dimensions Festivala lako naučila kako to rade prave dive, dok su su njeni stari poznanici još jednom osetili posebnu moć  i neverovatan dar u plamenu koji ne jenjava.
 
Dakle, možemo reći da "njeno vreme tek dolazi!" jer Grace Jones je istorija i zauvek će biti inspiracija mnogima!
 
Veče se nastavilo emotivno napetim nastupom eletronske super-grupe Moderat na jednom od zvanično poslednjih nastupa ovog benda koji je na pravi način, audio-vizuelnim spektaklom ipak drugačijom od onog koji je priredila zvezda večeri, uveo publiku u program koji će ih očekivati i zanositi narednih nekoliko dana.
 
Dimensions Festival se sledeće večeri preselio na svoju drugu magičnu lokaciju Punto Christo kraj Pule gde će do nedelje, 3. septembra sa preko 150 izvodjača na 7 festivalskih bina uz žurke na brodovima i plaži izvesti svoje šesto i defitivno programski najbogatije izdanje!
 
Ovogodišnje izdanje Dimensionsa traje do 3. septembra, a program možete naći na njihovom sajtu.
 
Ostavi
komentar