Festivali

22.06.2014.

Fantastični 2CELLOS 12. jula na EXIT-u 2CELLOS
foto: EXIT PR Photo
Fantastični 2CELLOS 12. jula na EXIT-u

Mladi hrvatski violončelisti, Luka Šulić i Stjepan Hauser, osvojili su svet svojim virtouznim interpretacijama dobro poznatih pop rok hitova, a u subotu, 12. jula osvajaju i glavnu binu EXIT festivala!

Da pročitate intervju sa Lukom i Stjepanom kliknite OVDE.

Od Majkla Džeksona, preko AC/DC-ja sve do Nirvane, njihove izvedbe popkulturnih hitova preodenutih u ruho klasičnih instrumenata oduševljavaju sve na koje naiđu, osvajajući simpatije takvih muzičkih veličina kakav je Elton Džon, koji je za njih izjavio: “Morate da ih čujete uživo, zaista su neverovatni! Poslednji put kad sam slušao nešto tako uzbudljivo bilo je 1960. na svirci Džimija Hendriksa…”

Mladi umetnici iz Hrvatske proslavili su se vrtoglavom brzinom, svojom nekonvencionalnom obradom velikog hita Majkla Džeksona “Smooth Criminal”, nakon čega su potpisali ugovor sa Sony Masterworks izdavačkom kućom i započeli turneju sa Ser Eltonom Džonom. U dosadašnjoj karijeri sarađivali su sa muzičkim gigantima kao što su Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age i Džordž Majkl, nastupali širom sveta u najčuvenijim muzičkim halama poput  Madison Square Garden, Paris Olympia, Queen’s Diamond Jubilee, kao i na ceremoniji Emmy u Los Anđelesu.

Svoj drugi album “IN2ITION” objavili su u januaru 2013. godine. Ploču je producirao legendarni Bob Ezrin (Pink Floyd, Alice Cooper, Kiss, Deep Purple), a paleta prestižnih gostiju na albumu obuhvata imena poput Elton Džon, Steve Vai, Lang Lang, Naya Rivera i Zucherro.

Ostavi
komentar