Festivali

25.04.2013.

EXIT: Vizionari techno muzike na Dance Areni Mathew Jonson
foto: EXIT PR Photo
EXIT: Vizionari techno muzike na Dance Areni

Potvrđeni nastupi još tri DJ velikana

Ponovo dobre vesti iz EXIT štaba!

Potvrđeni su nastupi DJ-eva i producenta: Jeffa Millsa, Mathewa Jonsona i Gregora Treshera, koji će uz već potvrđene Pan-Pot i Matador Live, tokom svojih nastupa na Dance Areni predstaviti publici svu lepotu i snagu techno zvuka.

Jeff Mills je na sceni više od dvadeset godina. Iza sebe ima preko dvadeset albuma i više od stotinu drugih izdanja. Pored toga što je DJ i producent on je i fotograf i reditelj a na Dance Arenu donosi svoj stil koji je umnogome uticao na razvoj kompletnog techno pokreta. „Nikada nisam bio osoba koja se drži prošlosti. Kada sam napustio Detroit i Underground Resistance, ostavio sam ih zauvek. To možda nije bila dobra stvar, ali mi je pomogla u stvaranju novih ideja“. Jedan je od prvih DJ-eva koji su počeli da koriste tehniku miksovanja muzike na tri gramofona.

Kanadski producent Mathew Jonson je kao i Mills predstavnik škole slobodne misli techno muzike. Stvorio je svoj karakteristični stil kombinujući analognu tehnologiju i dramatične tonove. Posle Berlina, Majamija, Ibice i Tokija, Mathew Jonson će i publici Dance Arene predstaviti svoje viđenje techno muzike kroz spektakularni Live nastup.

Putovanje kroz istoriju techno muzike upotpuniće Gregor Tresher, nemački producent, koji za EXIT takođe priprema Live nastup. 2008. godine njegova pesma „A Thousand Nights“ bila je najprodavanija techno numera na internetu.

Ostavi
komentar

Povezano