Festivali

24.02.2014.

EXIT treći na listi festivala koje morate posetiti pre nego što umrete! EXIT, Main Stage
foto: PR Photo
EXIT treći na listi festivala koje morate posetiti pre nego što umrete!

Britanski online radio, pulseradio.net, posvećen savremenoj muzičkoj sceni, svrstao je EXIT u selekciji 20 nezaobilaznih svetskih festival u sam vrh, na visoko treće mesto
 
EXIT se na ovoj listi našao odmah iza jednog od najvećih američkih festivala, Burning Man, i najpoznatijeg evropskog festivala, Glastonbury, a ispred drugih velikih festivala kao što su Sonar, Coachella, Melt ili Tomorrowland!
 
Pulse Radio navodi da je Petrovaradinska tvrđava jedna od najfascinantnijih festivalskih lokacija na svetu, te da je festival nastao kao muzički protest, ali je uprkos tome što je tokom godina rastao u smislu veličine i reputacije, zahvaljujući lokalnom gostoprimstvu i specifičnom ambijentu, zadržao srdačnu atmosferu.
 
Kao posebna draž festivala ističe se činjenica da, pored velikih imena, na Petrovaradinskoj tvrđavi mogu da se čuju i nezavisni i lokalni izvođači, te da je festivalski provod rezervisan za večernje časove, dok posetioci danju mogu da se rashlade na nekoj od novosadskih plaža.
 
U članku posvećenom popularnim festivalskim destinacijama, ističe se da se putovanja više ne planiraju u odnosu na zemlju koju želite da vidite, već u odnosu na festival koji želite da posetite. Navedena je lista od 20 najznačajnijih festivala širom sveta, za koje vredi izdvojiti vreme i novac, od japanskih festivala Labyrinth i Fuji Rock, preko španskog Sonara, sve do američke Coachelle.
Originalni članak možete pročitati klikom OVDE.
 
Ostavi
komentar