Festivali

12.07.2013.

EXIT: Naša preporuka za večeras (petak, 12. jul) The Prodigy
foto: EXIT PR Photo
EXIT: Naša preporuka za večeras (petak, 12. jul)

Prodigy, Beli, Damir Urban i Lea Dobričić...

Napokon je petak i za vas koji niste mogli da uzmete slobodne dane juče i u sredu, EXIT u svom pravom obliku počinje za nekoliko sati! Razumemo vas, verujte nam :-)

Program je večeras toliko dobar da ne znamo dakle da počnemo pa ćemo se držai „geografske“ logike i startovati od „mejna“ na kom od 21:20 svira naš najbolji hardcore reggae sastav svih vremena, Eyesburn. Ovi sjajni momci su pre svega nekoliko dana promovisali svoj najnoviji album „Reality heck“ koji je izašao od prilike 6 godina nakon što je bend 2007. godine praktično najavio razlaz što je armiju obožavalaca ostavilo u neverici. Srećom, veličanstvena sedmorka je ponovo na okupu, na čelu sa jednim od najtelentovanijih muzičara sa naših prostora, Nemanjom Kojićem Coyotom, i kao što vidite aktivni su na svim poljima. Samo što su nam priredili vrhunsku koncertnu promociju albuma na Olimpu prošlog petka, videćemo ih na EXIT-u a potom u avgustu i na Terraneu u Šibeniku. Intervju sa Coyotom koji smo uradili pre manje od 2 meseca, možete pročitati klikom OVDE.

Nakon sjajnog Eyesburna, od 23:30 nastupa The Prodigy! Ovo je ujedno i jedan od najvećih i najznačajnijih nastupa na EXIT-u ove godine, a mi vam iz iskustva savetujemo da ako već niste imali prilike da ih čujete uživo, ovoga puta to nikako ne propustite. Iako sviraju više od 20 godina, Liam, Keith i Maxim imaju energiju početnika tinejdžera a njihov živi nastup će vas ostaviti, bez i malo preterivanja, zabezeknute! Energija koju ovi momci emituju sa bine ravna je nečastivom a sve njihove pesme koje tako dobro znamo, na koncertu, face to face, dobijaju sasvim novu dimenziju i bude u vama emocije za koje pod jedan: niste znali da posedujete i pod dva: da muzika kao što je industrial hardcore techno može da ih izazove! Da obnovimo gradivo pred večerašnje ludilo...

The Prodigy su se okupili 1990. (da, da) i tada su zajedno sa Fatboy Slimom (koji je sinoć razbio na Dance Areni btw.) i Chemical Brothers bili pioniri big beat-a koji je tih godina nastajao. Tokom svoje dosadašnje karijere prodali su preko 25 miliona ploča i osvojili MTV i Brit nagrade dok su za Grammy bili dva puta nominovani (neka nam neko objasni zašto ih zaboga nisu osvojili?!?).

Na EXIT-u su već stalni gosti a kako je bilo 2009. godine pogledajte na linku niže. Na trenutke smo zaista imali osećaj da će Satana himself skočiti sa bine u publiku i to ne bi bio ni malo čudan a ni neprijatan razvoj događaja, kad se sve uzme u obzir. Da ne tupimo dalje – starke na noge, idealno bi bilo da nabavite i neku zaštitu za potkolenice i vidimo se večeras!

Kad je Dance Arena u pitanju tu je, kao i svakog dana, teško preporučiti i izdvojiti bilo šta. Jeff Milles vrti od 2am, preuzimaju Matador Live i Pan – Pot a zoru ovoga puta čekamo sa ovogodišnjom pobednicom Burn Studio Residency takmičenja na Ibici – Leom Dobričić koja je tokom poslednjih par meseci postala jedno od bitnijih imena regionalnog DJ-inga. To i ne čudi ako se samo malo raspitate o tome koga je sve Lea na Ibici morala da zadivi i nadjača da bi došla do pobede, a publika EXIT-a će imati priliku da je od 6:30 sluša u čak dve B2B kombinacije, sa Dejanom Milićevićem i Markom Milosavljevićem. Toplo preporučujemo.

Ako ste ikako u mogućnosti, večeras na Tvrđavu dođite čim se kapije otvore jer od 19:30 na Fusion-u nastupa jedan od najtalentovanijih mladih hip – hopera domaće scene, Mihajlo Vlahović Beli. Čak i ako ne pratite hip hop scenu za Belog ste sigurno čuli, ako ništa drugo a ono zbog njegovog zapaženog učešća u takmičenju „Ja imam talenat“ protekle sezone. Vrhunski inteligentan, energičan i harizmatičan, takav je Mihalo, a takve su mu, prirodno, i rime. Dođite da ga večeras iz sve snage podržimo i spremite se na bujicu energije i angažovanih tekstova. Da malo bolje upoznate Mihajla kliknite OVDE i pročitajte intervju koji smo pre par meseci uradili sa njim. Go, Go, Go Mihajlo!

Kad je Fusion u pitanju, nakon Mihajla se samo ređaju nastupi sve jedan bolji od drugog, pa ako niste za šetnju i ludilo (mislimo na Prodigy), možda nije loša ideja da ovde i ostanete jer od 20:15 izlaze Straight Mickey & The Boyz, pa šarmantni ZAA. Od ponoći svira Ana Popović, koja je zanimljiv izbor za pripremanje terena magičnom Damiru Urbanu koji od 2:35 nastupa kao Urban & 4. 

Na Positive Vibrations Reggae bini od 1:30 nastupa simpatičan kraljevački sastav Dečja radost koji svira i živi reggae i njegovu suštinu. Ovi momci su ujedno i jedini Marley tribute bend kod nas a koliko dobro zvuče poslušajte na linku niže.

Kad su u pitanju naše preporuke za večeras, ovde bismo stali jer smo vas već zatrpali programom koji nećete moći da ispratite od jednom osim ako ne vladate veštinom astralne projekcije. Svi koje nismo pomenuli neka nam to ne uzmu za zlo, a vi se genijalno provedite šta god da odlučite.

Vidimo se, naravno! Prepoznaćete nas po osmehu :-)

Ostavi
komentar

Povezano