Festivali

05.07.2016.

EXIT JDX 2016: Kompletan muzički program JDX Backstage
EXIT JDX 2016: Kompletan muzički program

Vrsni muzičari i nove zvezde krase i ovogodišnji Jack Daniel's Backstage!

MjuzNews vam ekskluzivno donosi detalje o skrivenom dragulju EXIT festivala!
JDX Backstage nalazi se odmah iza Main stage-a, na putu na Dance areni i nudi interesantan program punoletnim posetiocima koji su se unapred registrovali online preko ovog linka, Facebook stranice Jack Daniel's Tennessee Whiskey, ili uz malo strpljenja na samom ulazu. 
 
 
Jack je na turneji već 150 godina! Sedmi put stanica će mu biti i EXIT festival na kojem će nastupiti autentični izvođači koje krasi pionirski duh. Čuće se autorske pesme, ali i najveći svetski hitovi. Neki će se debitovati, a drugi utvrditi status vrsnih muzičara. JDX ponovo će biti uporište ljubiteljima dobrog provoda i omiljeno festivalsko odmorište. Pored muzičkog, dešavaće se i prateći zabavni program.
 
I ove godine, predstaviće se četiri nove Jack Zvezde koje je među brojnim kandidatima odabrao stručni žiri. Oni koji su pokazali hrabar pristup izboru muzike, raznovrsnost u muzičkim stilovima, kao i poznavanje duge muzičke tradicije su: Matija Ilić, Mandić Maja, Dušan Pešić i Ivan Đurović.
 
Kao i prethodnih godina, Jack Daniel's će omogućiti tasting&nosing za posetioce ove festivalske oaze, kao i zabavne igre u kojima će osvojiti interesantne poklone i slatke uspomene koje će ih sećati na provod uz porodicu vrhunskog viskija. Posebno interesantno biće VR tura kroz čuvenu destileriju koja ove godine slavi 150 godina postojanja.
 
U nastavku pogledajte line-up, detalje o izvođačima i uživajte u Digster Selected by JDX Backstage playlisti.
 
  
ČETVRTAK, 7. jul
21h Ljubičice
22h Jack Zvezda Dušan Pešić
23h The Cockblockers
00h Navigatorz
 
PETAK, 8. jul
21h Marko Balabanović bend
22h Jack Zvezda Matija Ilić
23h White City Massive + Njezz
00h DJ Maze
 
SUBOTA, 9. jul
21h Went
22h Jack Zvezda Marija Mandić
23h In Absentias
00h Kišobran DJs
 
NEDELJA, 10. jul
21h Dreammachine
22h Buč Kesidi
23h Jack Zvezda Ivan Đurović
00h As Smooth As
01h Luka Gaćina
 
 
  
LJUBIČICE - Glavna odlika ovog benda je što su svi njegovi članovi klasično obrazovani muzičari. Okupili su se 2011. godine u Pančevu, a nakon pobeda na takmičenjima demo bendova izdaju zapaženu autorsku indie rock muziku.
 
THE COCKBLOCKERS - Ovaj blues sastav okupljen je u Kragujevcu pre pet godina. Imaju izdat EP i nekoliko singlova, kao i zapažene nastupe na festivalima.
 
NAVIGATORZ - Inicijalno su nastali kao DJ duo koji su činili Nebojša (prepoznatljiv po radu u bendu Intruder) i Bole (osnivač Ammonite Records-a). Globalno su poznati zbog Indie Fresh!! plejlista koje su delili, a sada sa trećim članom - Markom, publika ih prepoznaje po zabavama koje su pravili u gotovo svim relevantnim beogradskim klubovima.
 
WHITE CITY MASSIVE + NJEZZ- Ovo je skupina drugara koji prave muziku za dobar osećaj. Želja im je da pomeraju um i telo. U njihovom studiju u kultnoj zgradi BIGZ-a svira se dub i funk, ali i breakbeat. Nastupaju na festivalima i po klubovima, a nastup na JDX-u biće poseban jer će im se pridružiti jedan od najprepoznatljivijih srpskih glumaca koji je na početku svoje muzičke karijere - Viktor Savić!
 
MARKO BALABANOVIĆ- Započeo je karijeru kao veliki broj današnjih superzvezda - u televizijskom šou! X Factor doneo mu je mentorstvo Kristine Kovač, a kvalitetna interpretacija i veliki potencijal ugovor sa Universal Music Serbia. Za Džekov stejdž spremio je obrade najvećih svetskih pop-rock hitova koje će izvesti sa četvoročlanim bendom.
 
BASS MAZE - David je iz Perua. Odlikuje ga eklektični muzički ukus i koketiranje sa mnoštvom žanrova: nu-soul funk, synth-pop indie dance, techno house...
Poslednjih 15 godina putuje i nastupa po svetu, kako po manjim lokalnim mestima, tako i u najprestižnijim svetskim klubovima!
 
WENT - Ovo je indie folk bend iz Beograda koji više od deset godina crpi inspiraciju iz Američke muzike - bilo da je to folk, slowcore ili shoegaze. Odlikuje ih akustični narativ, a krase gitarski efekti, što dovodi do ujedno nežne i haotične muzike.
 
IN ABSENTIAS - Isprava, ovo je bio solo projekat Ane Avramov iz Zrenjanina koja se dugo godina kalila u različitim autorskim bendovima. Sada, kao trio, kombinuju rock’n’roll rifove i grunge inspiraciju sa svojim indie-pop senzibiltetom.
 
BUČ KESIDI - Još jedan primer vitalne indie-rock'n'roll pančevačke scene. Primećeni su nakon uspešnog izdanja "Španska serija" na kojem pevaju o ličnim neuspesima. Želja im je da podstreknu ljude da sviraju više, ali i razmišljaju o sebi.
 
DREAMMACHINE - Ovaj DJ duo za sebe kaže da je melodični san koji čine muzike raznih perioda i žanrova, sa različitih kontinenata, pa i na takvim jezicima. Oformljeni su za uz koktel, pa ne sumnjamo da će u nedelju teći reka Lyncburg limunade.
 
AS SMOOTH AS - Sertac Ogul je u Istambulu bio korporativni advokat, ali maštao o životu u Berlinu. Okolnosti su ga dovele u Beograd gde postaje prepoznatljiv činilac klupske scene svojim letnjim melodijama i ležernim notama koje kombinuje sa ritmovima bliskog istoka.
 
LITTLE LU - Luka Gaćina pravi sebi svojstveni mix elementima funky, disco, soul i jazz muzike. Ovaj veoma mladi DJ deo je v!bes ekipe, a debitovao je pre dve godine kod Željka Kerlete u emisiji „TROG“ na Studiju B.
 
 
Ostavi
komentar