Festivali

01.07.2013.

EXIT: Happynovisad stage Happynovisad
foto: EXIT PR Photo
EXIT: Happynovisad stage

Love for the underground

Ovogodišnji Exit traje od 10. do 14. jula, a ovom prilikom vam predstavljamo program Happynovisad bine na kojoj će publika moći da uživa u zvukovima elektronske alternativne muzike, i nastupu izvođača koji iznova pomeraju granice svoje kreativnosti.

Na prvoj večeri festivala predstaviće nam se holandska underground izdavačka kuća Clone, iza koje DJ Serge, osnovana još 1993. godine, a koja je prepoznatljiva po inovaciji klasičnijih zvukova poput Chicago house-a, Detroit tehna, elektra, diska i italo-diska! Ove večeri ćemo biti u prilici da slušamo Gerd-a, sjajnog holandskog di džeja i producenta, poznatog po svojim live setovima, originalnoj produkciji i remiksovanju, zatim Alden Tyrell-a, maga za masterovanje, DJ-a širokog opusa, koji je umešan u gotovo sve što Clone izbacuje, ali i Dexter-a, za koga se može reći da nema mesta u Evropi gde nije nastupao!

U subotu, 13. jula, na ovom stage-u će se predstaviti klupski brend Leisure System, koji od 2011. ima i svoju izdavačku kuću, i koji je postao sinonim za čuveni berlinski klub Berghain, mada su predstavnici Leisure-a nastupali širom Evrope. Ove godine moći ćemo čuti detroitski Dopplereffekt, koji ovog leta, konačno posle šest godina, izbacuju novo izdanje, a koji su sada više poznati po eksperimentalnijem zvuku sa mnogo sintisajzera, za razliku od elektro početaka! Tu je i Ikonika, koji su se pojavili sa svojim debijem Please“2008., da bi dve godine kasnije njihov album „Contact, Love, Want, Have“ dospeo, zahvaljujući sjajnim kritikama, na listu najboljih albuma za 2010. Ne zaboravimo i Visionist-a, producenta iz južnog Londona, koji je publici postao poznat hitovima „Come In“ i „Mr. 67“!

Poslednje večeri nastupaju predstavnici Exit Recordsa, kuće koja ove godine slavi desetogodišnjicu svog postojanja! Prepoznatljiva po visokim standardima kako u produkciji tako i u prezentovanju materijala, nju će predstaviti dBridge tj. Darren White, koji je veteran produkcije i jedan od najiskusnijih drum & bass izvođača današnjice! Čućemo i Om Unit, koji je polaznik Red Bull Music Academy iz 2011. i vlasnik Cosmic Bridge-a, ali jedan od najzanimljivijih izvođača elektronske muzike, kao i Dawn Day Night, čiji jungle/juke/trap bitovi teraju na ples!

Uživajte!!!

 

Ostavi
komentar

Povezano