Festivali

12.07.2014.

EXIT Festival 2014: Najjači utisci nakon prvog poluvremena Pet Shop Boys
foto: EXIT PR Photo
EXIT Festival 2014: Najjači utisci nakon prvog poluvremena

Veterani vs. novajlija

Svi smo očekivali da će nas Stromae oduševiti ove godine na Exitu, što je i te kako uspeo! Vezano za starije, pardon, iskusnijie, izvođače, uvek se postavlja pitanje: da li mogu da izvedu nastup jednako kvalitetan i energičan kao i njihove znatno mlađe i još uvek „zelene“ kolege?

Nakon što nas je Stromae ostavio da čeznemo za dobrom muzikom i provodom, legendarni Pet Shop Boys su nastavili tamo gde je on stao ali je njihov nastup bio... pa, najblaže rečeno - drugačiji. Brojni rekviziti, prateći video u skladu sa svakom pesmom, plesači sa ogromnim glavama konja... ko je video, zna o čemu pričamo. Sve u svemu, glavni utisak je da Pet Shop Boys, iz ove perspektive, izgledaju kao roditelji Lady Gage.

Ipak, PSB nisu jedini veterani na ovogodišnjem Exitu. Gloria Gaynor, jedna od najtalentovanijih pevačica 70-ih (i verovatno jedna od prvih nosilaca te divne reči diva), za razliku od Boysa, imala je tu čast da druge festivalske večeri nastupi prva. Gloria je ovim nastupom ne samo opravdala titulu nekrunisane kraljice disko muzike već je zadala prilično težak zadatak kako svojim starijim kolegama tako i mladim zvezdama u usponu.

Gloria je uprkos godinicama zadržala svoju lepotua bogami i odlične plesne pokrete. A tek muzika! Živi instrumenti, prateći vokali, sjajno pevanje... da, Rihanna, gledamo u tebe... Spremni smo da priznamo da spadamo u onu kategoriju ljudi koji su znali onu jednu pesmu koja im je životna himna i čekali smo je sve vreme. Takođe pripadamo i onim ljudima koji su na svakoj trećoj pesmi imali AHA! momenat, kada bismo je prepoznali.

I dalje govorimo o zvezdi koja je raspametila muzičku scenu i zauvek je promenila pre mnogo, MNOGO godina! Gloria nam je ostala kao poslednji simbol odlične pop-dens muzike; možda nismo bili rođeni kada je ovaj žanr nastao, ali zahvaljujući Gloriji Gaynor, imaćemo šta da iz tog vremena pamtimo.

Ostavi
komentar