Festivali

24.05.2013.

EXIT: Fenomenalan line up na FUSION stage-u Velahavle
foto: EXIT PR Photo
EXIT: Fenomenalan line up na FUSION stage-u

Bad Copy, Ana Popović, Damir Urban...

Program za čuveni EXIT Fusion stage polako se popunjava i to najvećim, najprogresivnijim i najaktuelnijim imenima iz celog regiona. Organizatori su već potvrdili nastupe čuvene bluz gitaristkinje Ane Popović koja je napravila svetsku karijeru, britanske pevačice Delilah i sastava Prong (NY) a sada je sasvim izvesno da će sa njima binu deliti i: Bad Copy, Dubioza Kolektiv, Kiril Džajkoviski, Urban & 4, Hex i Velahavle.

Kao što se iz line up-a lako može zaključiti, fusion će ove godine biti tačka na kojoj će vrhunski muzičari ukrstiti svoju angažovanu i inteligentnu muziku a zvuk će varirati od hip – hopa preko roka, bluza i elektronike do tradicionalnog balkanskog zvuka.

Momci iz sastava Bad Copy, Wikluh Sky, Ajs Nigrutin i Timbe, nedavno su izbacili novi album „Krigle“ a za ovogodišnji nastup na EXIT-u najavljuju nove stvari, što se podrazumeva, ali mnogo starih hitova koje publiuka toliko voli.

Dubioza Kolektiv, sjajan hip – hop, reggae, dub sastav iz BiH već četvrti put nastupa na EXIT-u a publika ih već veoma dobro poznaje, prvenstveno po inteligentnoj muzici i sjajnim živim nastupima.

Kiril Džajkovski je jedan od najprepoznatljivijih umetnika sa Balkana. On dolazi iz Makedonije a njegov muzički potpis je mashup elektronike i tradicionalnog makedonskog / balkanskog zvuka.

Damir Urban i njegova ekipa Urban & 4 su neko koga nije potrebno opširno najavljivati. Jedan od najomiljenijih hrvatskih muzičara, vanredno popularan i kod domaće publike na EXIT-u će ove godine izvoditi neke od svojih najvećih hitova. Podsećamo da je Urban u februaru i martu nastupao u Domu Omladine Beograda, prvi put samostalno a drugi u okviru Long Night festivala i da je oba puta priredio koncerte koji se retko viđaju kako u muzičkom tako i u emotivnom smislu pa ništa manje ne očekujemo i od nastupa na Fusion sceni.

Hex je slovenački bend koji se ove godine, na EXIT-u, po prvi put predstavlja publici Novog Sada. Njihov zvuk je mešavina elektro punk-a, drum & bass-a i dubstepa.

Velehavle je sarajevski trip – hop & breaks sastav koji ove godine po prvi put nastupa na EXIT-u i tom prilikom predstavljaju pesme sa svog aktuelnog izdanja „What About Now“.

Informacije o ostalim imenima najavljenim za ovogodišnji EXIT kao i o cenama i prodajnim mestima ulaznica, možete pročitati klikom OVDE.

Ostavi
komentar

Povezano