Festivali

20.04.2015.

EXIT 2015: festival otvara Emeli Sandé Emeli Sande
foto: Official Facebook Page
EXIT 2015: festival otvara Emeli Sandé

Britanka peva 9. jula na Petrovaradinu

Jedan od najlepših britanskih vokala i zaštitni znak njihove scene kada su u pitanju balade, Emeli Sande, otvoriće petnaesti po redu EXIT 9. jula!

Pevačici ovo neće biti prvi put da je u našoj zemlji, jer, možda niste znali, njen bivši muž je Crnogorac, tako da je Emeli dobro upoznata sa našom zemljom i mentalitetom.

Emeli je debitovala na sceni albumom „Our Version Of Events“, koji je u celosti sama napisala, dobivši prestižnu nagradu BRIT Cristics' Choice za isti. Jedini je izvođač koji je izabran da nastupi i na otvaranju i na zatvaranju Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Pevačica kaže da se najviše oslanja na svoj instinkt, uzor joj je Frida Kalo, čiji lik je istetovirala na ramenu, a naš narod voli zato što smo ponosni i direktni!

Emeli Sandé otvara posebnu programsku celinu ovogodišnjeg EXIT-a koju čine autori najslušanijih pesama u savremenoj popularnoj muzici kao što su i Clean Bandit, John Newman, Tom Odell, Milky Chance, Hardwell, Martin Garrix i Oliver Heldens, redom imena sa prvih mesta svetskih top lista, a koji lično pišu svoje pesme i iza kojih ne stoje timovi profesionalnih kompozitora i tekstopisaca.

 

Ostavi
komentar

Povezano