Festivali

27.01.2014.

EXIT 2014: Dolazi Rudimental! Rudimental
foto: EXIT PR Photo
EXIT 2014: Dolazi Rudimental!

Potvrđeni i Skrillex, DUB FX i Koven

Nakon rekordne prodaje prvog kontigenta karata za EXIT Avanturu 2014, konačno su objavljena i prva imena!

Ono o čemu se već danima šuška, sada je konačno i potvrđeno iz EXIT tima: Rudimental nastupa u petak 11. jula! Podsećamo, ovo je drugi put da EXIT najavljuje ovaj fenomenalni sastav koji se prošle godine, na žalost ogromnog broja fanova, nije pojavio na Petrovaradinskoj tvrđavi, kako nam je saopšteno, zbog problema sa kašnjenjem letova. Nadamo se da organizacija ove godine neće zakazati te da ćemo „krivce“ za planetarni hit „Waiting all night“ napokon čuti i videti.

Pored Rudimentala potvrđeni su nastupi Skrillexa, DUB FX-a i dua Koven.

Skrillex je jedno od najznačajnijih dubstep imena današnjice i jedan je od najpopularnijih svetskih DJ-eva. Za rekordno vreme postao je planetarno poznat, a svojim progresivnim EP-jevima osvojio je ne samo srca publike, nego i čak šest Grammy nagrada! Na EXIT festivalu nastupiće u subotu, 12. jula sa ekskluzivnim audio-vizuelnim live nastupom, dizajniranim specijalno za njegovu novu letnju turneju, i sa tehničkom opremom toliko velikom da će je čak 5 šlepera prevoziti do Tvrđave!

Bendžamin Stanford aka DUB FX nastupa u četvrtak 10. jula. Dub FX se proslavio svojim DIY pristupom muzici. Naime on svu muziku stvara svojim glasom, koji zatim propušta kroz loop mašinu, pušta kroz procesore i filtere, stvarajući matrice koje potom koristi kao podlogu za pevanje. Proslavio ga je video “Love Someone” iz 2008. godine koji je snimljen na ulici!

Tvorci hit singla “More Than You”, basom potkovani britanski duo Koven, nastupiće na glavnoj bini u petak, 11. jula. Od ovih mladih nada dubstepa očekuje se mnogo, pogotovo imajući u vidu njihov novi live set, koji predstavlja interesantan spoj energičnih basova i nežnog ženskog vokala.

Podsećamo da je EXIT festival prošle nedelje osvojio prvo mesto u kategoriji najvećih evropskih festivala na ceremoniji dodele Evropskih festivalskih nagrada za 2013. godinu.

Petnaesto izdanje najboljeg evropskog festivala je u znaku EXIT AVANTURE koja nas vodi na EXIT, od 10. do 13. jula 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i na SEA DANCE FESTIVAL od 15. do 17. jula na plaži Jaz, jednoj od najlepših plaža Jadrana.

Ostavi
komentar